BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 10 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Megnyitotta kapuit a kastély

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. február 08. csütörtök, 08:42
Írta: Bokor Gábor   
Kategória: Közélet
 

Megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a zabolai Mikes-birtok. Eddig csak a kastélyszálló szűk vendégköre élvezhette a lassan újból régi pompájában tündöklő uradalmat, de tegnap a helybéliek, távolabbról érkezők is megcsodálhatták közelről az arborétumot, a felújított vagy javítás alatt lévő impozáns épületeket, részt vehettek az egész nap zajló különböző tevékenységekben. Roy Chowdhury Sándor, a birtok örököse érdeklődésünkre elmondta: a nyitott kapuk napjának célja visszaadni a Mikes-kastélynak és környezetének azt az egykori szerepét, melyet a vidék szellemi és kulturális életében betöltött. A cél érdekében a nyílt kapuk rendezvényét tervek szerint a jövőben időszakosan, többször is megszervezik.

A gyerekek voltak a kastély kiemelt vendégei. A szerző felvételeLengyel Melinda rendezvényszervező, a nyitott kapuk eseményének koordinátora a maga során elmondta: egyféle misszió első stációja az esemény, mely során szeretnék megosztani az egykori tulajdonosokhoz visszakerült, romjaiból újraépült értéket mindazokkal, akik a vidéken élnek. Ugyanakkor céljuk ráirányítani a figyelmet a családra, hagyományos értékrendjének továbbörökítőjére, hisz ha jól neveljük őket, a gyermekek viszik tovább tárgybeli és szellemi örökségünket. A vakáció jó időpont hasonló események szervezésére, akár egy szülő is elhozhatja a nyílt napokra a baráti kör összes gyerekét – körvonalazta a nyílt kapuk rendezvényének fontosságát.

Az esemény nem zajlott megkötött forgatókönyv szerint, nem volt hivatalos protokoll, szabályszerűség, a szervezők nem akartak fölösleges stresszhelyzetet teremteni – mintegy ezzel is hangsúlyozni kívánták nyitottságukat a közösség iránt. Bárki bármikor betérhetett a kastélyhoz, válogathatott a kedvére való foglalkozásban, szórakozásban. Természetesen a kicsik voltak a figyelem központjában, az önkéntes pedagógusok farsanghoz kapcsolódó kézműves-foglalkozásokkal, játékokkal, vetélkedőkkel szórakoztatták őket, ismerkedni lehetett a pónikkal, a díszes fogat is állandó szolgálatot teljesített. A lényeg, hogy a gyerekeket elvonják a tablettől, az elektromos bébiszittertől – összegzett a programvezető.

Tegnap különösebb jelentkezés nélkül lehetett részt venni a nyílt kapuk eseményein (gyerekeknek ingyenesen, felnőtteknek belépti díj ellenében), vállalták a kockázatot, ahányan jönnek, annyian lesznek, de a jövőben – főként a szervezett csoportok számára – bejelentkezési lehetőséget is biztosítanak – mondta el Lengyel Melinda.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Csíksomlyói búcsú 2.
Csíksomlyói búcsú 2.
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload