BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 10 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Bővült a szolgáltatások köre

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. február 08. csütörtök, 08:37
Írta: Demeter Virág Katalin   
Kategória: Főhír
 

Januártól állatorvosi rendelő is bővíti a szépmezői gazdátlan ebek gondozásával foglalkozó telep szolgáltatásait. A Tega Rt. által működtetett létesítménynél Dán András állatorvos foglalkozik a befogott állatokkal, s heti három alkalommal bárki igénybe veheti házi kedvencei számára a szakember segítségét.

Nemcsak a kóbor kutyákat, de a házi kedvenceket is fogadják a szépmezői állatorvosi rendelőben. A szerző felvételeiTízezer lejes beruházással fejlesztette a Tega Rt. a kóbor kutyák menhelyét tavaly, a legjelentősebb befektetés éppen a felszerelt és megfelelően kialakított állatorvosi rendelő megnyitása volt – ismertette tegnap délelőtt a helyszínen Máthé László. A köztisztasági vállalat vezetője rámutatott, most már lehetőségük van helyben kezelni vagy akár műteni is a befogott kutyákat, korábban ezt máshol kellett megoldaniuk. Szerződést a 2015 óta együttműködő partnerükkel, Dán András állatorvossal kötöttek, akihez más állattartó gazdik is fordulhatnak hétfőn, szerdán, illetve pénteken 10 és 12 óra között. Tegnap délelőtt a szakember és a telepen dolgozók kutyákat oltottak be, s ahol szükséges volt, mikrochipet is behelyeztek. Hasonló kezelésben részesült egy fiatal bernáthegyi is, amely hamarosan elhagyhatja a menhelyet, miután egy rétyi család úgy döntött, befogadja.

 A szépmezői telepen pillanatnyilag közel 150 ebről gondoskodik öt alkalmazott, illetve a létesítményt vezető Balázsi-Bardócz Csaba. Tavaly 653 kutyát fogtak be a város területén, ezek közül 340-et fogadtak örökbe, 17 egyedet pedig visszaszolgáltattak tulajdonosaiknak.

Bár 2013 óta kötelező, a legtöbb gazda hanyagolja kutyái chipezését – vázolta Dán András – így, ha valamilyen okból az utcán kötnek ki a korábbi kedvencek, eredetük nem követhető. A menhelyre beszállított kutyákat egy hétig megfigyelés alatt tartják, megvizsgálják, majd beoltják, chippel látják el őket. Az előző évben közel 180 elhalálozást jegyeztek, az esetek zömét az állatorvos szerint parvovírus okozta.

A lakosság körében vegyes a kóbor kutyák megítélése, akad, aki előszeretettel eteti őket, mások tartózkodnak, félnek tőlük. Dán András lapunk felvetésére úgy fogalmazott: a lényeg, hogy begyűjtsék őket, ám gond, hogy a környező településekről, falvakról gyakran a szentgyörgyi kukák környékén landolnak a nem kívánt kiskutyák. Éppen ezért tartja fontosnak az egyedek chippel való ellátását, hiszen ily módon követhető, honnan, kitől származnak a sorsukra hagyott kutyák. Az állatorvos hangsúlyozta, ha valaki kutyát tart, azért felelősséget kell vállalnia, nem megoldás, hogy ha az állat esetleg már nem felel meg elvárásainak, kicsapja az utcára. A magukra hagyott ebeket gyakran autó gázolja el, esetleg falkába verődve járják a várost, veszélyeztetve az embereket.

Amennyiben kóbor ebet látunk, a szépmezői telephely 0732 717 185-ös telefonszámán tehetünk bejelentést. Aki örökbe fogadna kutyát, díjmentesen megteheti, Balázsi-Bardócz Csaba szerint az új gazdák gyakran élelemet, etetőtálakat adományoznak a telepnek.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Lindababák
Lindababák
Küldő: Kocsis Linda
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload