BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 10 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Sikeres régiós együttműködés

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2018. február 07. szerda, 08:30
Írta: Hecser László   
Kategória: Közélet
 

Tegnap délben az ágostonfalvi híd közepén polgármesterek és hivatalnokok gyűrűjében írta alá Tamás Sándor háromszéki és Adrian-Ioan Veştea Brassó megyei tanácselnök, valamint Simion Creţu, a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója azt a finanszírozási szerződést, amely által jóformán kizárólag uniós forrásból lehetővé válik a 122-es megyei út korszerűsítése. A háromszéki 33 kilométeres részen a Málnásfürdő–Mikóújfalu–Nagybacon–Bibarcfalva–Ba­rót–ágostonfalvi híd, illetve a brassói részen az Ágostonfalva–Ürmös–Apáca–Szászmagyarós szakaszon újul meg az útburkolat, kijavítják a hidakat és átereszeket, készül helyenként járda és fedett sánc is.

Egyelőre csak térképen, de három éven belül a valóságban is megújul Erdővidék legfontosabb útszakasza. A szerző felvételeA megyehatárnál Simion Creţu az egymás mellett élők közös cselekvésének fontosságáról beszélt. Mint mondotta, nem Bukarest, hanem Brassó vonzza a legtöbb vendéget, s a szomszédban van a szintén dobogós Szeben megye is – hogy ez továbbra is így maradjon, s Kovászna megye turizmusa is felkapottá váljék, hogy itt is munkahelyek létesüljenek és szolgáltatások váljanak elérhetővé, minél több folyosó által megközelíthetőeknek kell lennünk. Ezt a célt szolgálja az épülő vidombáki repülőtér is – mondotta.

Ráfér a javítás az erdővidéki útra. Fotó: Kocsis B. JánosTamás Sándor a brassóiaknak mondott köszönetet, amiért nem hagyták cserben a háromszékieket, s időben elkészítették a pályázat sikerességéhez szükséges dokumentációt. Abban bízik, a brassóiakkal való partnerség nem áll meg itt, hanem hamarosan folytatódik a vidombáki repülőtér építésével, amelynek költségeihez a megyeháza és Sepsiszentgyörgy önkormányzata is 3–3 millió euróval és az Illyefalva–Brassó, valamint a Kézdivásárhely–Brassó–Bákó útszakasz korszerűsítésével kíván hozzájárulni. Utóbbi beruházást kiemelten fontosnak nevezte: az Erdélyt Moldovával összekötő, naponta tizenötezer autót kiszolgáló folyosó szűk és rossz minőségű, minél hamarabb lépni kell érdekében. Tamás Sándor reméli, a román állam képviselői megértik ezen fejlesztések szükségességét, s a centenárium évében tenni fognak azért, hogy megvalósuljanak.

Adrian-Ioan Veştea örömét fejezte ki, hogy a két megye erőfeszítésének köszönhetően Brassó megye ezen szeglete is jelentős beruházáshoz jut, majd az RMDSZ-szel helyi szinten ápolt jó kapcsolatokról beszélt. A Brassó megyei tanácselnök elégedett, hogy a háromszékiek a két megye együttműködésében a közös lehetőséget látják, ezért várja, hogy a még fennálló bürokratikus akadályok elháruljanak, s együtt építsék a mindenki számára lényegi érdeket jelentő légi és földi utakat.

A Kovászna megyei pályázat teljes értéke 88 millió lej, amelyből a megyei önkormányzat hozzájárulása 4,6 millió lej. A 33 kilométer út korszerűsítése mellett 7,86 km járdát alakítanak ki, 15 hidat újjáépítenek vagy korszerűsítenek, és három vasúti átjárót újítanak fel. A munkálatokat 2021-ig kell befejezni. Tamás Sándor az elkövetkező hetekben írja alá Hargita megyei kollégájával, Borboly Csabával azt a megyeközi megállapodást, amely révén a Barót–Olasztelek–Vargyas–Hargita megye határa közötti 17 kilométeres erdővidéki útszakasz teljes felújítását teszik lehetővé.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Viragzas
Viragzas
Küldő: Boga Zoltan
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload