BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 7 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Nem lesz adóemelés

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2017. december 18. hétfő, 07:12
Írta: Demeter J. Ildikó   
Kategória: Közélet
 

Nem emeli az ingatlanadókat a sepsiszentgyörgyi önkormányzat: jövő évben csak a parkolás drágul, más jelentős módosítás nincs a helyi adók és illetékek rendszerében. Ennek ellenére nem ment simán a tanács pénteki rendkívüli ülésén napirendre tűzött határozat elfogadása: Bálint József több kifogást is megfogalmazott, főként a vállalkozókra kivetett adót sokallta, de az sem tetszett neki, hogy Antal Árpád polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján már kész tényként tálalta a pénteken előterjesztett tervezet elfogadását.

Háromszék közigazgatási központjában jelenleg 0,08 százalékos ingatlanadót fizetnek a magánszemélyek lakásaik után, a nem lakáscélú ingatlanjaikra pedig 0,8 százalékot. Jogi személyek (cégek, intézmények) esetében 1,82 százalék a szorzó, ennek egy részét azonban a helyi vállalkozások a de minimis programmal visszaigényelhetik – közölte Sztakics Éva alpolgármester. Antal Árpád hozzátette: természetes személyek esetében a törvény által megengedett minimális ingatlanadót számol fel Sepsiszentgyörgy, noha ezzel jelentős bevételtől esik el (ha a felső határt szabná meg, a jelenlegi 2,7 millió lej helyett 10 millió­nál több folyna be), ráadásul a kormány adóreformja is az önkormányzatoktól von el forrásokat. Másutt eleve magasabbak az adók, és most tovább emelik őket, ami pedig a vállalkozókat illeti, azok mindenütt a felső határhoz közelítő adót fizetnek, és kizárólag Sepsiszentgyörgyön adott a lehetőség arra, hogy a helybeliek vissza is kapjanak valamit.

A polgármester ezzel Bálint József azon felvetésére válaszolt, amely szerint ez a rendszer azt sugallja, hogy itt csak aludni érdemes, vállalkozni nem. És mivel az EMNP-s tanácstag a parkolódíjak és bérletek drágításával sem értett egyet, Antal Árpád elmondta: már volt óránként három lej a parkolójegy, de lehozták, mert üresek voltak a helyek; most azonban teli vannak, nehéz megállni a központban.

Az éves bérletek ára is magasabbról indult, most sokkal alacsonyabb, ha lebontjuk, naponta félórai parkolójegyet jelent. A sokasodó gépkocsik mindenütt gondot okoznak, vannak erdélyi városok, ahol 12 lejt kell fizetni egyórányi parkolásért, és olyanok is, ahol legtöbb két órára szabad megállni. A sokkal kisebb Csíkszeredában közel 2000 fizetéses parkolóhely van, Sepsiszentgyörgyön még 500 sincs, a belvároson kívül mindenütt ingyenesen állhatnak az autók – magyarázta Antal Árpád. Érvei nem ingatták meg az ellenzéket, sőt, a két néppártin kívül az egyik liberális tanácstag is nemmel szavazott, az egyik szociáldemokrata pedig tartózkodott, de ez kevésnek bizonyult, a tervezetet a többség elfogadta. Egy következő határozatban az adózási övezetek módosítására vonatkozó, az EMNP által kezdeményezett határozatot is elfogadták, ezt már teljes egyetértésben. Célként – vagy inkább óhajként – minden oldalról azt fogalmazták meg, hogy az egész város legyen „A” besorolású, azaz rendezett, felújított, azonos kényelmet és biztonságot nyújtó hely a legtávolabbi utca végén is.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Heti

2018. november 19., 20:00
Társasági tánctanfolyamok
2018. november 21., 18:00
Bibliaóra
A hét összes eseménye »

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Lábas Ház
Lábas Ház
Küldő: Kocsis-B. János
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload