BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 7 hónapja, 1 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Kifizetődőbb otthon maradni?

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2017. december 13. szerda, 08:44
Írta: Demeter Virág Katalin   
Kategória: Közélet
 

Évek óta tartósan magas munkanélküliséggel küszködő háromszéki településeken szervezett állásbörzét előző hétvégén a megyei munkaerő-foglalkoztatási ügynökség, miután egy Brassó megyei cég jelezte, munkatársakat alkalmazna Árapatak, Hidvég, valamint Bölön térségéből. Bár a megjelentek közül sikerült kiválasztani megfelelő munkaerőt, úgy tűnik, az érintettek zömének továbbra sem vonzó a stabil kereseti lehetőség.

Árapatakon elégedetlenek voltak a felkínált bérekkel„Kényelmesebb kicsinek, tudatlannak lenni” – így jellemezte a börzén tapasztalt hozzáállást Kelemen Tibor intézményvezető, aki sajtótájékoztatón számolt be a rendezvényről. Elmondta, egy németországi székhelyű, Brassó megyében is tevékenykedő, nagyáruházak beszállítójaként ismert húsipari társaság, illetve építkezéssel, fafeldolgozással, állattartással foglalkozó cégek kérésére vették számba és hívták találkozóra a térség azon állástalanjait, akik írni, olvasni tudnak – ez volt a munkáltatók által támasztott alapkövetelmény. A felkínált 81 állás iránt 72-en érdeklődtek, közülük végül 29 személyt választottak ki a munkáltatók, akik – az intézményvezető szerint – a Hidvégen tapasztalt érdeklődésről nyilatkoztak elé­gedetten.

Az árapataki és előpataki meghívott állástalanok elégedetlenek voltak a felajánlott bérezéssel: akadt, aki elutasította az 1200 lejes nettó keresetet, mondván, abból nem tud megélni – idézte fel Kelemen –, miközben családja jövedelmét az 500 lejes minimáljuttatás, illetve a gyermekek után kapott pénz jelenti. Hozzáfűzte: egy házaspárt annak dacára sem sikerült meggyőzni, hogy munkát vállaljon, hogy kettejük fizetése alkalmazás esetén jelentősen magasabb összegre rúgna, mint a szociális juttatás. A három váltásban végzendő munkáért – a fizetés mellett – munkavédelmi ruhát és lábbelit, díjmentes szállítást, illetve napi két meleg étkezést is biztosított volna számukra a munkaadó. Az érintetteknek hónap végéig kell eldönteniük, vállalják-e a munkát, ellenkező esetben megvonják tőlük a szociális segélyt. Példaként említette továbbá: az állattartással foglalkozó cégnél 2000 lejes bért ajánlottak annak, aki elvállalta a pásztorkodást, az egyik érdekelt álláskeresőnek pedig az volt a feltétele, biztosítsák számára az internet-hozzáférést.

A 12 százalékos munkanélküliséggel nyilvántartott Bölönből végül hét, Árapatakról további kilenc, Hidvégről – ahol szintén tíz százalékhoz közeli az állástalanok aránya – hét személyt választottak ki a munkaadók.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Heti

2018. november 14., 18:00
Bibliaóra
2018. november 17., 20:00
Társasági tánctanfolyamok
A hét összes eseménye »

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Sárga rózsa
Sárga rózsa
Küldő: Szőke Géza
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload