BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 6 hónapja, 2 hete
 • calificari:
  Szakképzések iskola nélkül Dolgozól egy szakmában és nincs még papírod róla? Akarsz külföldön dolgozni és még nincs szakképesítésed? Saját válalkozast akarsz inditani és szakképesitést kérnek? Nem kell suliba járnod ahoz, hogy egy
 • tana balazs:
  meg ervenyese
 • Szalteleki Edit:
  Hungarocell(sztiropor) csomagoló anyagokat készítő gyárba férfi munkaerőt keresünk. Érdeklődni a következő telefonszámokon lehet: +40754786967 vagy +40787727613
 • futshop:
  okkkkkkkkkkkk
 • Gal Tunde:
  valaki nem tudja, hogy a lakonegyedi jatszoterek karbantartasa kinek a feladata?

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Víz helyett ablaktisztítót kapott a kisgyermek

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2017. december 07. csütörtök, 09:01
Írta: Nagy D. István   
Kategória: Közélet
 

Mérgezésgyanúval szállítottak a sepsiszentgyörgyi kórházba december elsején egy csecsemőt, miután elfogyasztotta a szülei által egy bálványosi négycsillagos szálloda minibárjában elhelyezett vizespalackból származó folyadékkal feloldott tápszerét. Mint kiderült, a palackban víz helyett ablaktisztító folyadék volt, mely tévedésből került a hűtőszekrénybe. A gyermeket még aznap Bukarestbe szállították szülei, nincs életveszélyben. A fogyasztóvédelem megbírságolta a szállodát, felfüggesztették a takarítási szolgáltatást, a rendőrség pedig gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indított eljárást.

Az esetről a Mediafax hírügynökség számolt be a fogyasztóvédelmi hatóság brassói regionális felügyelősége vezetőjének, valamint a háromszéki rendőrség illetékeseinek nyilatkozatai alapján. Eszerint a csecsemő szülei a gyermek tápszerének elkészítéséhez a szobában található minibárban elhelyezett, a szálloda által biztosított félliteres palack tartalmát használták. Ebben elviekben víznek kellett volna lennie, viszont, mint kiderült, mérgező, ablaktisztításra használt anyag volt benne. Sorin Susanu fogyasztóvédelmi főfelügyelő szerint a szállásadó egységre 20 ezer lejes bírságot rótt ki a hatóság, emellett további vizsgálatok végett időszakosan felfüggesztették a takarítási szolgáltatást, amíg tisztázzák, milyen vegyszereket használnak erre a célra.

Lapunknak Nicoleta Marin-Tolvaj, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette: bűnvádi vizsgálatot indított a rendőrség is gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával. A hatósági vizsgálat kiderítette: a palack a szobalányok gondatlanságából került a minibárként ismert, kisméretű hűtőszekrénybe. Az ablaktisztításra használt folyadékot nagyobb tételben, tízliteres kiszerelésű tárolóedényekben vásárolják, majd félliteres palackokba osztják el, hogy a szobák takarítását végző alkalmazottak könnyebben használják. Utóbbi megoldás miatt kerülhetett sor a sajnálatos esetre. Az ablaktisztításra használt vegyszer átlátszó, így a szoba takarítását és a minibár ellátását végző személy könnyedén összetéveszthette egy vizet tartalmazó palackkal, felcserélve a kettőt. A rendőrség további vizsgálatokat folytat az ügyben, frissebb fejleményekről egyelőre nem tudnak – tette hozzá a szóvivő.

A hírügynökség értesülései szerint a csecsemőt végül a sepsiszentgyörgyi kórházba szállították.

A Mediafax-tudósításban nem szerepel a szálloda neve, mindössze annyit közöl, hogy egy bálványosi négycsillagos vendéglátóhelyről van szó. Lapunk megkeresésére Szarvadi Loránd, a Grand Hotel Bálványos – mely az egyetlen négycsillagos besorolású szálloda a környéken – tulajdonosa megerősítette: erről a vendéglátólétesítményről van szó. Az üzletember sajnálatosnak nevezte az esetet, hozzátéve: belső vizsgálatot rendeltek el a körülmények tisztázása végett. Figyelembe véve a szigorú előírásokat, melyek a takarítási tevékenységet szabályozzák, érthetetlennek tűnik, hogyan fordulhatott elő az egész – tette hozzá. Szarvadi Loránd ugyanakkor nem zárta ki, hogy valóban mulasztás történt, amint azt sem, hogy a bukaresti vendég december elsejei provokációjáról van szó. Szarvadi nem kívánt közelebbit elárulni a szülők kilétéről, azt viszont megerősítette, hogy a fogyasztóvédelmi felügyelőség megbírságolta a szállodát 20 ezer lejre, illetve, hogy a rendőrség is vizsgálatot indított. Elmondása szerint előbbi hatóság részéről Bukarestből, Brassóból, sőt, még Hargita megyéből is érkeztek felügyelők a szülők értesítése nyomán.

András-Nagy Róbert, a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere lapunkat arról tájékoztatta: a csecsemő valóban a megyeszékhelyi kórházba került, ahol rövid időt töltött, mivel a szülők úgy döntöttek, távoznak a gyerekkel együtt, és a fővárosban kezeltetik.

Dr. Antal Álmos, az intézmény orvos igazgatója további részletekkel szolgált, elmondva: őt a család érkezése előtt Bukarestből már értesítették, hogy egy mérgezésgyanús eset érkezik Bálványosról. Az első információk arról szóltak, hogy fagyállót fogyaszthatott a gyerek. A mentőszolgálat vitte be a kisgyermeket, ekkor derült ki, hogy nem tudni pontosan, mit is fogyasztott. Életveszélyben nem volt, az állapota általánosan stabil volt. Dr. Antal Álmos szerint már a jelzést követően a kórházban felkészültek, hogy mérgezés esetén mentőhelikopterrel továbbküldjék a gyermeket, de erre végül nem volt szükség. A kórház alkalmazottjai a maguk részéről megtettek mindent, amit a helyzet indokolt, a szülők nagyjából fél óra múlva jelezték: saját felelősségre elviszik gyermeküket egy fővárosi kórházba. A saját járművükkel távoztak. Az orvos igazgató megjegyezte: a szülők kétségbeesését megértik, így a kórházi tartózkodásuk alatt tanúsított viselkedésüket, amint azt is, hogy megpróbáltak mindent megmozgatni gyermekük érdekében. Beszámolt arról is, hogy érdeklődött a kicsi állapota felől. Azt a választ kapta, hogy a vizsgálatok igazolták, ablaktisztításra is használt korrozív anyag jutott a gyerek szervezetébe, ennek nyomai láthatóak. A további vizsgálatok majd kiderítik, más károsodás érte-e a nyelőcsövét vagy más szervet. Ami biztos: a gyermek állapota összességében elfogadható, figyelembe véve, hogy sokkal súlyosabban is végződhetett volna az egész.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Heti

2018. március 22., 16:00
MOZI
2018. március 22., 18:00
Előadás
2018. március 22., 19:00
TÁNC
2018. március 22., 19:00
SZÍNHÁZ
2018. március 22., 19:00
Filmbemutató alkotókkal: Janus
2018. március 22., 19:30
KÉPERNYŐ
2018. március 22., 20:00
ÜGYELET
2018. március 22.
Filmbemutató alkotókkal: Janus
2018. március 22.
RÖVIDEN
2018. március 22.
ADOMÁNYGYŰJTÉS
2018. március 22.
HITVILÁG
2018. március 23., 08:00
ÜGYELET
2018. március 23., 16:00
MOZI
2018. március 23., 18:00
Kalendárium Baróton
2018. március 23., 19:00
SZÍNHÁZ
2018. március 23., 19:00
ZENE
2018. március 23.
RÖVIDEN
2018. március 23.
Adománygyűjtés
2018. március 23.
KÖNYVBEMUTATÓ
2018. március 23.
BÁBSZÍNHÁZ
2018. március 23.
TÁNC
2018. március 24., 08:00
Esküvőre készülő fiatalok számára nyitó tánc betanitása a Táncstúdióban
2018. március 24., 11:00
Évfordulós ünnepség
2018. március 24., 17:00
KockaKerekAsztal
2018. március 24., 19:00
Ágo-gym: speciális alakformáló fitnessz hölgyek számára
2018. március 24., 20:00
Társasági tánctanfolyamok
2018. március 24., 20:00
ZENE
2018. március 24.
Csemeteprogram
2018. március 24.
Mozgásművészeti ÉVAD> 2O18 - új testformálási és táncoktatási lehetőségek
2018. március 24.
Pályázatok
A hét összes eseménye »

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Élőlánc 2.
Élőlánc 2.
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload