BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 7 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Nem változik az iskolahálózat

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2017. december 05. kedd, 08:38
Írta: Nagy D. István   
Kategória: Közélet
 

Viszonylag gyorsan és különösebb viták nélkül zajlott tegnap Sepsiszentgyörgyön a városi képviselő-testület rendkívüli ülése. A képviselők teljes egyetértésben hagyták jóvá mind a költségvetésmódosításra, mind a városi iskolahálózatra vonatkozó határozattervezeteket. Az ülésen szóba került ugyanakkor Grigore Bălan egykori ezredes szobrának felállítása, valamint az Állomás negyedi román katona szobrának korszerűsítése, illetve újból előkerült az üléspénz megvonásának kérdése.

Albert Levente felvételeJelen pillanatban nem mutatkozik esély arra, hogy a város újabb bevételre tegyen szert, így a költségvetés-módosítás tételek átcsoportosítására vonatkozik – ismertette Sztakics Éva alpolgármester a vonatkozó határozzatervezettel kapcsolatosan. Hozzátette: már lezárt, költségspórlással véghezvitt beruházásoktól, valamint olyanoktól vontak el forrásokat, melyek befejezésére idén már nincs esély, és átcsoportosították más célokra. Az ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadott tervezetben egyebek mellett a Nicolae Colan-iskola befejezetlen épületének (mely egy medencének adott volna otthont) újratervezésére, valamint az általános városrendezési terv mobilitási összetevőjének finanszírozására utaltak át összegeket.

Hozzászólás nélkül, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) kétszemélyes frakciójának tartózkodásával hagyta jóvá a testület a 2018/2019-es tanévre vonatkozó iskolahálózati tervet. Sztakics Éva ismertetője szerint a döntést az indokolta, hogy az oktatási szaktárca december 12-ét jelölte meg határidőnek, amíg az önkormányzatoknak be kell nyújtaniuk jóváhagyás végett a tervet. A tegnapi döntés szerint a következő tanévben az iskolahálózat megegyezik a mostanival.

A további határozattervezetekkel kapcsolatban csak egynél merült fel némi gond. Az önkormányzat, valamint az Esély Lelki Egészségvédő Egyesület közötti, decemberben lejáró partnerségi szerződés meghosszabítását célzó tervezetnél Bálint József az EMNP részéről azt kifogásolta: fél órával az ülés kezdete előtt kapták kézhez a dokumentumokat, s emiatt – kockáztatva, hogy az üléspénzüket megvonják – a frakció nem szavaz. Sztakics Éva al­polgármester válaszában kifejtette: igazat ad Bálint Józsefnek, de az egyesület késett egy irattal. Az alpolgármester továbbá felhívta a figyelmet: az üléspénz megvo­ná­sára vonatkozó határozattervezet a korábbi ülésen elbukott, így tárgytalan Bálint József erre vonatkozó felvetése. A néppárti képviselők végül támogatták a tervezetet. Az ülés végén egyébként újból előkerült az üléspénz megvonásának kérdése, Andrei Cochior szociáldemokrata képviselő a határozattervezet létrejöttét, illetve a kezdeményezés törvényességét is vitatta, írás­beli választ kérve a felvetéseire.

A tanácstagok vita nélkül hagyták jóvá a Nicolae Colan-iskola, a Mihai Viteazul Főgimnázium, valamint a volt Kós Károly Szakközépiskola épületeinél várhatóan uniós forrásokból finanszírozott energetikai beruházási tervezeteket. A döntések kiegészítő jellegűek, a teljes iratcsomót már korábban jóváhagyta a tanács, most a gyulafehérvári pályázati hatóság módosítási kérésének tettek eleget. Az előző ülésen hasonló döntés született a Váradi József-iskola, a Berde Áron Szakközépiskola, valamint a Mikes Kelemen Líceum kapcsán. Ennek nyomán a két előbbi már túljutott a pályázat kiértékelésének újabb szakaszán.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Heti

2018. november 14., 18:00
Bibliaóra
2018. november 18., 20:00
Társasági tánctanfolyamok
A hét összes eseménye »

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Fotografie-0691
Fotografie-0691
Küldő: Pufoka
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload