BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 7 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Nem okozott gondot az első havazás

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2017. november 29. szerda, 08:04
Írta: Demeter Virág Katalin   
Kategória: Közélet
 

Igazi télre ébredt tegnap Háromszék, s bár az első havazás – ahogyan azt korábban már a meteorológusok is jelezték – meglehetősen kiadósnak bizonyult, megyeszerte tisztították az utakat, fennakadásokat nem jeleztek a forgalomban. Ennek ellenére a rendőrség óvatosságra inti a közlekedésben részt vevőket.

Volt munkájuk a hókotróknak. Fotó: Albert LeventeTéli útviszonyok között ugyan, de minden útszakasz járható volt, és zavartalanul zajlott a közlekedés Háromszéken – számolt be lapunknak tegnap délben a megyei rendőrfelügyelőség szóvivője. Nicoleta Tolvaj-Marin megjegyezte, kollégái a terepen biztosították a balesetek, illetve a torlódások megelőzését. A megyei utakon már kora hajnalban dolgoztak az útügy munkatársai, értesülésünk szerint már fél négykor munkához láttak, több járműből sót, homokot szórtak az érintett szakaszokon, délelőtt pedig az időközben képződött latyakos olvadéktól tisztították meg az utak felületét. Fennakadásokról Kovács Ödön megyemenedzser sem tudott, mint mondta, még a problémásabb területekről sem jeleztek ilyet, útzárat pedig sehol sem kellett elrendelni a havazás okán. Az országos útügyi vállalat fennhatósága alá tartozó háromszéki szakaszokon – a 2D, 10-es, 11-es és 13E jelzésű országutakon – összesen 45 tonna csúszásgátlót szórtak ki. A társaság honpalján közzétett, tegnap délutáni adatok szerint vékonyabb hóréteg nehezítette a járművezetők dolgát a Vrancea megye határát érintő – 2D jelzésű – úton, a Bereck és Bákó megye közti, 11-es, illetve a 11C jelzésű szakaszon Kézdivásárely és Bálványos közt.

Több mint félszáz alkalmazottját mozgósította a bőséges havazás okán a Tega Rt. is. Sepsiszentgyörgy utcáit négy homokszóró mellett másik két jármű takarította, utóbbiakból folyékony kalciumkloridot juttattak az aszfaltra – összesen 44 tonna csúszásgátló anyagot használtak fel –, de további nyolc hóekét is bevetettek, hogy minden megyeszékhelyi út járható legyen. A gyalogosoknak szánt felületek hótalanításában 8 járdaseprőgép segítette a köztisztasági társaság munkatársait, a teljes, 61 fős csapat már kora hajnaltól, 3 órától munkához látott – közölték lapunkkal.

A rendőrség ismételten felhívja a járművezetők figyelmét: amennyiben autóikat nem készítették fel megfelelően a téli közlekedésre, inkább ne induljanak útnak. Közleményükben emlékeztetnek a téli gumiabroncsok, illetve a 3,5 tonnánál nagyobb járművek esetében a hóláncok kötelező használatára is, valamint azt ajánlják: településeken a jeges, havas úton 30, településeken kívül pedig 50 km/órás sebességgel haladjanak. Ugyanakkor érdemes megfontolni az utazást kedvezőtlen időjárási körülmények esetén, ha mégis elindulnak, tájékozódjanak időben az érintett útszakaszok állapotáról – ajánlják.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Heti

2018. november 19., 20:00
Társasági tánctanfolyamok
2018. november 21., 18:00
Bibliaóra
A hét összes eseménye »

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Naplemente 1
Naplemente 1
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload