BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 7 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Hidegben is ajándékot adott a természet

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2017. november 13. hétfő, 08:45
Írta: Hecser László   
Kategória: Közélet
 

A László Kámán Gombászegyesület és a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum szervezésében szombaton tartott hagyományos gombanap középpontjában a tölcsérgombák álltak, de a program nem csak róluk szólt: az egyesület tagjai által készített fényképekből gombafotó-kiállítás nyílt, akadt – szó szerint – csemege a gasztronómia iránt érdeklődők számára is, a gyermekek pedig mesének és vetélkedőnek örvendhettek.

Albert Levente felvételeAz egész napos rendezvény reggel háromnegyed kilenckor kezdődött, amikor az igencsak különböző korosztályú társaság a Művészeti és Népiskola előtt gyülekezett, hogy autóbuszra szálljon és sugásfürdői gombásztúrára induljon. Hogy novemberben sem fukarkodik a természet, termésével ebben a barátságtalan időben is megajándékoz, az jól látható volt a múzeumban kiállított szépen fejlett egyedeken.

A túra kipihenéseként és mondhatni jutalmául a múzeumba betérőket az egyesülettel rég együttműködő Bástya és a Park vendéglő munkatársai fogadták gombás ételekkel, majd Zoltán Sándor Gyakoribb, érdekesebb tölcsérgombáink, Zsigmond Győző pedig Néhány tölcsérgombánk a magyar néphagyományban címmel tartott vetített képes előadást. Bár a szakemberek színesen szólva, érdekfeszítően ismertették a tölcsérgombák változatos családjára vonatkozó részleteket – hol, milyen környezetben találhatóak, milyen feltételeknek kell teljesülniük, hogy jól érezzék magukat s bőven teremjenek, van-e köztük mérgező vagy nem ehető, ízük mihez fogható –, a termet megtöltő közönség fiatalabbik része akkor jött igazán izgalomba, amikor Fedor Ilona Gomboszi című mesekönyve került bemutatásra. A budapesti pedagógus, író színezős mesekönyve különös világba repít: a gyilkos galóca kalapján született kis boszorkány, Gomboszi, Hamvaska, Pille, Boszigáncs, Nünike, Haragomba és társaik kalandjai láthatóan lekötötték a gombaismereti vetélkedőre érkező III–VIII. osztályos diákokat, akik tapssal fejezték ki tetszésüket egy-egy részlet felolvasásakor. Mint kiderült, a történeteket a szerző kisfia követelte ki: csak akkor volt hajlandó elaludni, ha az édesanyja számára külön kitalált meséket. Fedor Ilona úgy nyilatkozott az őt faggató Bartha Zonga muzeológusnak és a Székely Nemzeti Múzeum gazdasági igazgatójának, Mihály Juditnak, hogy a történeteken sosem kellett igazán gondolkodnia, „szinte maguktól jöttek”.

Az esemény zárómozzanataként a gyerekek vetélkedője is jó hangulatban telt, a helyszínen tanultakból sok minden megragadt fejükben, a feltett kérdésekre könnyen adtak jó válaszokat.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)

 


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Mai

2018. november 21., 18:00
Bibliaóra
2018. november 21., 20:00
Társasági tánctanfolyamok
A nap összes eseménye »

Heti

2018. november 21., 18:00
Bibliaóra
2018. november 21., 20:00
Társasági tánctanfolyamok
A hét összes eseménye »

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Mihály Vitéz szobra
Mihály Vitéz szobra
Küldő: Kovács Mónika
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload