BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 7 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Távlati tervek Sepsiszentgyörgyön

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2017. november 08. szerda, 08:35
Írta: Demeter J. Ildikó   
Kategória: Közélet
 

Az azonnali gyakorlati teendőkön kívül a sepsiszentgyörgyi önkormányzat néhány olyan tervét is felvázolta Antal Árpád polgármester, amelyek megvalósítása több évre terjed, hatása pedig hosszú távon lesz érezhető a megyeszékhely lakóinak életében. Útjavításoknál sokkal többről van szó.

Ronda garázsok helyett művelődési épületeket álmodnak. Fotó: Albert LeventeElsőként a Design Bank létrehozását említette, nem azért, mert ez a legfontosabb, hanem mert a tervet nemrég mutatták be az IT-konferencián. Az új intézmény székhelye az egykori jegybank épületében lesz (a Kossuth Lajos és a Kőrösi Csoma Sándor utca találkozásánál), tavasszal a kivitelezést is elindítanák. Mivel a hely elég tágas, ugyanott hoznak létre egy pénzügyi oktatási központot az OTP támogatásával (már egyeztetnek róla). Az elöljáró szerint az OK Center megjelenése jó alkalom, egyúttal pedig komoly kihívás lesz a városban működő oktatási és vállalkozásfejlesztési intézmények (a két egyetem, az inkubátorház, más állami vagy magánlétesítmények) tevékenységének összehangolására, hiszen sokszor hasonló programokkal is elmennek egymás mellett, noha fontos lenne egyirányba húzni a szekeret.

Az egyik legmerészebb elképzelés a helyi szállítási vállalat és a közüzemek kiköltöztetése: ha sikerül nekik új telephelyet biztosítani a város szélén – nyilván, pályázati pénzből, mert a helyi költségvetési keretet messze meghaladó összegekre lesz szükség –, akkor a Iorga utca végétől a törvényszékig új városrendezési tervet kell készíteni. A polgármester szerint a felszabaduló területre korszerű vásárcsarnokot, a Tamási Áron Színház és az Erdélyi Művészeti Központ számára új épületeket szeretnének felhúzni. Utóbbi jelenleg a tükörpalotában működik, amelyet nemrég vásárolt meg Sepsiszentgyörgy városa, de ott székel a helyi adóhivatal is, és oda költöztetnék a postát is az egykori Hungária Szállodából. Ez régebbi terv, évek óta tárgyalnak róla, de most már közelebb a megoldás, van mit elcserélni. Az önkormányzat egyrészt a műemlék épület megmentéséért harcol, másrészt a belső városmag sétálóutcává alakításáért, ami szintén hosszú ideje húzódik, de ha minden jól megy, egyszer majd a Hungária-gang is nyitott átjáróvá válik.

Ugyancsak nagy beruházást, új uszodát álmodtak a Vadász utcába, amelyben az elemista gyermekek számára külön úszótanfolyamokat szerveznének, kiterjesztve az Arénában pár hete rajtolt gyermekmozgató programot a vízre is. Az Aréna melletti terület rendezésének a Kisstadionban folyó építkezés befejezése után látnának neki.

Nem kevésbé fontos kérdés az Őrkő átalakítása sem, amiről az október közepén megtartott Manus találkozón is sokat beszéltek. Az önkormányzat szociális és szolgálati lakásokat szeretne építeni az ott élők számára, és az utcákat is rendezni kívánja, mégpedig úgy, hogy a negyed zsákutca jellegét felszámolva, a Tavasz és a Borvíz utca össze­kötésével átjárást biztosítson rajta, és így bekapcsolja a város vérkeringésébe ezt a peremen élő közösséget. Erre a célra jövőben tudnak pályázni, Antal Árpád szerint jó eséllyel.

A megyeszékhelyet és a hozzá tartozó falvakat elkerülő terelőút valamivel közelebb áll a megvalósuláshoz, a kormányprogramban is szerepel, tervezése folyamatban, és a polgármester reményei szerint két éven belül az építkezés is elkezdődik. A terelőút a szépmezői réten vág át: Szotyor előtt ágazik le az országútról és Gidófalva előtt kanyarodik vissza rá; ha elkészül, az átmenő forgalomtól megszabadulnak az itt élők, ami jelentősen javítja majd az életkörülményeiket.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)

 


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Heti

2018. november 19., 20:00
Társasági tánctanfolyamok
2018. november 21., 18:00
Bibliaóra
A hét összes eseménye »

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Elmélkedés
Elmélkedés
Küldő: Kelemen Emese
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload