BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 8 hónapja, 1 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Az alapellátás megbecsülését követelik

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2017. november 03. péntek, 08:50
Írta: Fekete Réka   
Kategória: Közélet
 

A családorvos nem íródeák, hagyni kellene, hogy végezze a szakmáját, vizsgálja meg alaposan a beteget ahelyett, hogy azt a rengeteg papírmunkát elvégezze, amit a rendszer megkövetel tőle – mondta lapunk kérdésére Komán Tímea asszisztens, aki tegnap részt vett azon a tiltakozó megmozduláson Sepsiszentgyörgyön a prefektúra épülete előtt, amelyen a családorvosok háromszéki egyesülete, a krónikus betegek civil szervezete és a Kovászna megyei daganatos betegek egyesülete is hallatta hangját.

Tiltakozók a prefektúra előtt. Szekeres Attila felvételeAnnak ellenére, hogy a családorvosi ellátásban jegyzik az egészségügyi szolgáltatásokat igénylők 70 százalékát, az alapellátásra nem fordít eleget az állam, és nem becsüli meg a családorvosokat – vélik azok, akik megsokallták, hogy ők a betegek számára csak ugródeszkát jelentenek a szakorvos felé.

Nem írhatnak fel bizonyos gyógyszereket, ha laboratóriumi kivizsgálásra küldenek pácienst, két hónap múlva kapják vissza az eredményt, amikor már nem állíthatnak fel diagnózist, így lehetetlen dolgozniuk – állítják. Seres Lucia, a háromszéki családorvosok egyesületének elnöke lapunknak elmondta, már több ízben jelezték, hogy szerintük a gyakorlatban korlátozott a hozzáférése a pácienseknek az egészségügyi ellátáshoz, sok a bürokratikus munka, s bár tonnányi dokumentumot tettek le a különböző hatalmi szervekhez problémáik leírásával, nem történt semmi. Elmondta, a bürokrácia oly mértékű, hogy nem tudják végezni munkájukat, nem azért tanultak évekig, hogy papírokat gyártsanak. Méltányosságot szeretnének az egészségügyben, páciensközpontú ellátást, átlátható keretszerződést és az alapellátás finanszírozásának növelését.

Vajna Mária, a rákos betegek helyi egyesületének egyik tagja lapunknak elmondta, azért vesz részt ezen a tiltakozási akción, mert elégedetlen az ellátással, szerinte nagyon bizonytalan a kezelés, mert nincs állandó orvos, akivel megoszthatnák problémáikat. Hangsúlyozta, a rákos betegség nem olyan, hogy azt lehessen programálni, amikor baj van, menni kell. Szerinte az is nagy baj, hogy nincsenek szűrőprogramok, nincs meg az állam részéről a támogatás a betegség leküzdésére.

A helyi tiltakozási akció része annak az összehangolt országos megmozdulásnak, amit a napokban létrejött, egészségügyben dolgozók civil szervezeteiből álló koalíció indított el annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet az alapellátás alulfinanszírozására és a családorvosi tevékenységet akadályozó jogszabályokra.

A családorvosok és társult szervezeteik követeléseit tegnap a Kovászna megyei kormányhivatalban és a megyei egészségbiztosítási pénztárban iktatták a helyi tiltakozók, akik nem azért voltak kis létszámban jelen a megmozduláson, mert a tagság nem értene egyet a követelésekkel, hanem, mert nem a tömegdemonstráció volt a cél, hanem az országosan összehangolt figyelemfelkeltés – mondta Seres Lucia.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Heti

2018. december 12., 18:00
Bibliaóra
2018. december 14., 20:00
Társasági tánctanfolyamok
A hét összes eseménye »

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Janos
Janos
Küldő: Hubbes Gizella
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload