BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 5 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Jellemformálás negyedszázadon át

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2017. október 10. kedd, 07:39
Írta: Józsa Zsuzsanna   
Kategória: Közélet
 

A kézdivásárhelyi 34-es számú Gábor Áron Cserkészcsapat a Boldog Özséb-templomban és a Vigadó Művelődési Házban hivatalos megalakulásának negyedszázados évfordulóját ünnepelte szombaton, a Rózsafüzér királynőjének napján. Felső-háromszéki (ozsdolai, berecki, kézdiszentléleki, torjai) és sepsiszentgyörgyi vendégcsapatok részvételével közel háromszázan vettek részt a rendezvénysorozaton, amelyet a Profi Rádió is közvetített.

Aki nyitott szemmel, füllel, szívvel volt jelen az ünnepségen, elleshette a titkot, hogy vajon miért sikerült a 34-es számú Gábor Áron Cserkészcsapatnak – amely jelenleg a szövetség legnagyobb formátumú csapata – becserkésznie egész Felső-Háromszéket. A titok szemmel látható: a kitartó, következetes, jó időbeosztással dolgozó vezetőknek sikerült minden korosztályt megszólítani és megtartani.

A rendezvénysorozat közös szentmisével kezdődött dr. Kerekes László, a cserkészcsapat parancsnoka és az egyházköz­ség plébánosa, egyházjogász, Szabó Lajos kanonok, a 40-es csapat parancsnoka, György Mihály Levente csíkszentmiklósi plébános, Papp Márton cserkész, imecsfalvi plébános, Pál Ferenc atya és Hajlák Attila, a Boldog Özséb-plébánia segédlelkésze koncelebrálásával. A prédikációra Lajos atyát kérték fel, aki jelen volt a Romániai Magyar Cserkész Szövetség gyergyószárhegyi alakulásánál. Hangsúlyozta, hogy a cserkészet elsősorban szolgálat, amit Istenért, hazáért, embertársért végeznek. Az úton menni és célba érni kell gondolatsort fejtette ki és azt is, hogy a jellemformálást segítik mindazok a résztevékenységek, amelyekből összetevődik a cserkészet eszménye.

Nagycsaládos, vidám, felemelő hangulatban, de ugyanakkor a nehézségeket sem elhallgatva a Vigadó dísztermében folytatódott a születésnapi megemlékezés. Mindenki Laci atyája mesélt a jelenlegi csapatról, Vas József tanár, a csapat első, alapító parancsnoka a múltbeli eseményeket elevenítette fel, amikor a semmiből fogtak neki 1989-ban szervezkedni. Kijárták az útját, amikor semmit sem lehetett kapni, hogy az erdélyi csapatokat felöltöztessék. Sok jóember segített. Volt eset, amikor rettegést, fizikai bántalmazást is el kellett viselni a megtorló államhatalomtól, amely félreértette a kisebbségben élő ifjúsági mozgalom igazi célját. Székely István, a Háromszék-körzet cserkészvezetője is köszöntötte a csapatot. Bíró Zsuzsanna csapatparancsnok-helyettes, aki mindvégig tagja volt a cserkészcsapatnak, arról beszélt, hogy milyen öröm, hivatás, elköteleződés számára a mozgalom, majd levetítették képösszeállítását az elmúlt évekről. Ez a kiállítással együtt még két hétig lesz megtekinthető a Vigadóban. A cserkészek verssel, énekkel gazdagították a műsort, a régiek meghatódva beszéltek azokról a nagyszerű élményekről, amelyeket ez az életforma nyújtott.

Büszkén árulták saját kezűleg készített portékáikat a bazárban a roverek. Lehetett fenyőszirupot és házicsokit vásárolni, de volt ott leleményes ötletek alapján készült használati tárgy is. A Maassluis nyugdíjasklubban ért véget az ünnepség, amelyet a jubileumi torta koronázott meg.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Mai

2018. szeptember 19., 18:00
Bibliaóra
2018. szeptember 19., 20:00
Társasági tánctanfolyamok
A nap összes eseménye »

Heti

2018. szeptember 19., 18:00
Bibliaóra
2018. szeptember 19., 20:00
Társasági tánctanfolyamok
A hét összes eseménye »

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Zorán koncert
Zorán koncert
Küldő: Horvath Tas
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload