BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 5 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Gyors döntések a megyeházán

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2017. október 03. kedd, 07:48
Írta: Nagy D. István   
Kategória: Közélet
 

Kovászna Megye Tanácsának legutóbbi soros ülésén a képviselő-testület egyebek mellett a Flow2 nemzetközi mozgásszínház fesztivál támogatásáról, kisebb költségvetés-módosításról, valamint a kisiskolásoknak szóló tej-kifli program bővítéséről döntött. Emellett tudomásul vették, befejezték a Sepsiszentgyörgyöt Illyefalván és Aldobolyon keresztül a Brassói megyehatárral összekötő út korszerűsítését.

Befejezték a Sepsiszentgyörgyöt Illyefalvával összekötő út korszerűsítésétElsőként a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházzal kötendő – a nemzetközi mozgásszínház fesztivál támogatását célzó – partnerségi szerződés kapcsán szavaztak a megyei testület tagjai. A november 27.–december 1. között Sepsiszentgyörgyön sorra kerülő fesztivál az M Stúdió mozgásszínház fennállásának tízéves évfordulóját is jelzi. A pénteki döntés értelmében a megyei önkormányzat – ahogyan az már más hasonló megmozdulások esetében is történt – anyagilag járul hozzá a szervezéshez, 25 ezer lej támogatást folyósít a színháznak.

A képviselő-testület ugyanakkor elfogadta azoknak az összegeknek a saját és az alárendelt intézmények költségvetésébe történő beépítését, amelyeket a kormány legutóbbi állami büdzsékiegészítésekor hagytak jóvá a megye számára. Tamás Sándor elnök megemlítette: ez volt az első év, hogy a kormány csak szociális célokra hagyott jóvá összegeket, az önkormányzatok nem részesültek a működésüket segítő támogatásban. Háromszékre összesen 2,3 millió lej jutott. A gyermekjogvédelmi és szociális igazgatóságnak szánt összegeken kívül egy tétel a tej-kifli program kibővítését szolgálja (862 ezer lej). A program bővítése kapcsán egyébként külön szavaztak a tanácstagok. A határozat értelmében a kisiskolásoknak eddig járó tej és kifli mellé gyümölcsöket és zöldségeket is biztosítanak. Tamás Sándor elmondta: a döntést azért most hozzák meg, mivel úgy tűnik, „az oktatási minisztérium elfelejtette, hogy mikor kezdődik a tanév, és mind a kormányhatározatot, mind az alkalmazási útmutatót megkésve léptették hatályba. A mostani határozatot még követi a közbeszerzési eljárás a gyümölcsök és zöldségek biztosítására, ami azt jelenti, a tanév első félévében kizárt, hogy a diákok bármit is lássanak belőle”.

Az említettek mellett a képviselők rábólintottak még több kivételes buszjárat engedélyezésére, valamint a 121A megyei út Gidófalvát Angyalossal összekötő szakasza használati jogának időszakosan a község önkormányzatához való átruházására. Erre szennyvízhálózat-építés miatt van szükség. Vita és hozzászólás nélkül fogadták el továbbá a megyei önkormányzatnak a Vadon Egyesületből való kilépéséről és alapító tagságának megszüntetéséről szóló határozattervezetet.

Az ülés zárásaként Tamás Sándor beszámolt a 112-es megyei út munkálatainak lezárásáról. A több csúszást megért korszerűsítés nyomán a 8,4 kilométeres szakasz teljesen megújult, a költségek pedig meghaladták a 7,2 millió lejt. Az elnök azt is megemlítette: a Maksa–Lécfalva–Cófalva közötti szakasz közbeszerzése immáron 22 hónapja tart, és nem zárult le, így az október 9-én az első hulladékszállítmányt fogadó lécfalvi integrált hulladékgazdálkodási telepre egyelőre földúton kell eljutni.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Heti

2018. szeptember 19., 18:00
Bibliaóra
2018. szeptember 21., 20:00
Társasági tánctanfolyamok
A hét összes eseménye »

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Hőszigetelési program - kicsiben
Hőszigetelési program - kicsiben
Küldő: Kertész Dávid
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload