BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Tej, kifli csak hetek múlva

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2017. szeptember 11. hétfő, 10:56
Írta: Fekete Réka   
Kategória: Közélet
 

Az államilag támogatott tízórait szabályozó kormányhatározat gyakorlati útmutatója késése miatt az óvodások, elemi és gimnáziumi tanulók csak hetek, netán egy-két hónap múlva kapják meg a napi 2,05 lej értékű harapnivalót. A tej-kifli program Háromszéken közel 24 ezer gyermeket érint, a megyei önkormányzat ígéri, a hosszú távú keretszerződés megkötéséig ideiglenes megoldást keresnek a tízórai beszerzésére – közölte Henning László, a megyei tanács alelnöke.

Az új tanévtől hetente öt pékterméket, két adag gyümölcsöt, zöldséget, két adag tejet és egy adag tejterméket kapnak a gyermekek, amelynek részleteiről a prefektus vezette megyei monitorizálóbizottság dönt – mondta Henning László. A vonatkozó kormányhatározatot, amely rögzíti a tízórai napi keretösszegét és annak elosztását, augusztus 25-én tették közzé, a módszertant a múlt csütörtöki kormányülésen fogadták el, és mindez felülírta az eddigi intézkedéseket, amelyeket a megyei önkormányzat tett az újabb négyéves keretszerződés megkötése érdekében – magyarázta az alelnök. A késés oka, hogy a péktermék kivételével a kormány a többit uniós forrásokból biztosítja, és a rábólintásig várni kellett.

Henning hangsúlyozta: a következő hetekre megoldást keresnek, hogy az óvodások és diákok megkapják a tízórait, de az újabb keretszerződés megkötése a közbeszerzési folyamattól függ, aminek soha nem lehet látni előre a végét. Az alelnök azt mondta, a megyei önkormányzat inkább a minden gyermeknek ingyenes meleg ebéd programot támogatná, még akkor is, ha a megyei költségvetésből kellene kiegészíteni azt, amit az állam nem folyósít. Egyelőre csak kísérleti szakaszban zajlik az országos program, megyénként két önkormányzat tanodáit részesítik ebben a kedvezményben – Háromszéken Bölönt, Málnást és Berecket javasolta a megyei tanács, mivel ezek az önkormányzatok vállalták, hogy biztosítják a törvényes feltételeket a lebonyolításhoz. Tavaly Gelence szerepelt a kísérleti programban, de mivel nem tették meg a kellő lépéseket, elestek a támogatástól.

A megyei tanács továbbra is támogatja az ingyenes meleg ebéddel együtt járó délutáni oktatást, amelyet a sepsiszentgyörgyi Diakónia Keresztyén Alapítvány működtet tizenhét önkormányzat területén, 350 szociálisan hátrányos helyzetű gyermekről gondoskodva.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Villám
Villám
Küldő: Kocsis-B. János
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload