BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Késik az illyefalvi út befejezése

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2017. szeptember 05. kedd, 07:39
Írta: Nagy D. István   
Kategória: Közélet
 

Kellemetlen, rossz, valamint jó hírrel is szolgált Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke a legutóbbi megyeinfón az útjavításokról, korszerűsítésekről. A jó hír ezúttal Erdővidék úthálózatának megújulására vonatkozott...

Albert Levente felvételeA megyei testület elnöke elsőként a 112-es számú, Sepsiszentgyörgy–Illyefalva–Aldoboly–megyehatár úton zajló munkálatokról számolt be. Elmondása szerint a legutóbbi egyeztetések során a kivitelező, a bukaresti Viarom Rt. azt ígérte, nyár végéig elkészül minden munkálattal – nem ez történt. Emiatt tegnapra Illyefalvára találkozóra hívták a vállalat felelős szakembereit és a többi érintett felet, hogy tisztázzák a csúszás okát. Tamás Sándor elismerte, a kivitelező továbbra is bőven a szerződésben foglalt befejezési határidőn belül van, amely 2018 júliusáig szól. „Az egész útszakaszon lehetséges a közlekedés, használják is azt, az ígéret viszont ígéret marad, és ezt szándékszunk számonkérni a kivitelezőn” – magyarázta. A találkozó kapcsán Fodor Imre, Illyefalva polgármestere lapunk megkeresésére elmondta: kiderült, nem feltétlenül a fővállalkozó okolható a késésért. Az egyeztetésen elhangzottak szerint a kivitelezőnek az alvállalkozóival gyűlt meg a baja, egyesekkel még az együttműködést is meg kellett szakítania, a pótlás pedig nehezebben ment, mint számították. Emiatt az útszéli árkok kialakítása megkésett, ami az egész munkálat csúszásához vezetett. Fodor Imre szerint a fővállalkozónak nem igazán róható fel semmi, mivel az általa vállalt, az úttest korszerűsítését célzó munkálatokat már jóval korábban lezárta.

Mint ismert, a 112-es út korszerűsítése nem az első csúszásnál tart, már a tavalyi kezdéskor több gond felmerült, majd június végén írtunk arról, hogy előre nem látható műszaki akadályok miatt újabb két hónap késéssel készülhet el a kivitelező. Amint arról már több rendben beszámoltunk, a közel kilenc kilométeres szakasz korszerűsítése 7,2 millió lejbe kerül, és hosszas tervezés után sikerült 2016-ban nekilátni.

Tamás Sándor továbbá a Maksát Lécfalván keresztül Cófalvával összekötő 121A jelzésű út egyre romló helyzetét is ismertette. Lassan 640 napja annak, hogy a testület meghirdette a kivitelező kiválasztását célzó versenytárgyalást. Az eljárás továbbra is a licitre jelentkezett, óvást benyújtott vállalatok, a közbeszerzések elbírálásáért felelős országos hatóság, valamint a brassói táblabíróság háromszögében rostokol – részletezte az elöljáró. Rámutatott: a helyzet azért is kellemetlen, mert az útszakasz korszerűsítése a lécfalvi hulladéklerakó működését illetően is lényeges. A létesítmény ugyanis a jelen állás szerint e hónap második felében, legkésőbb október elsejéig elkezdi működését, az út minősége viszont ugyanaz lesz, mint nagyjából az építkezés elkezdésekor – tette hozzá az elnök.

Az önkormányzati vezető végül az Erdővidéken áthaladó megyei utak korszerűsítését célzó, Brassó és Hargita megyével partnerségben benyújtott uniós pályázatról is szólt. Elmondása szerint a pályázat túljutott a második szűrési szakaszon. Ez annyit jelent, hogy a hatóság már nem utasíthatja el, legfeljebb kiegészítéseket kérhet.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Tojását melengető galamb
Tojását melengető galamb
Küldő: sziSz32
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload