BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 hónapja, 1 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Díszpolgárrá avatták néhai Kosztándi Jenőt

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2017. június 15. csütörtök, 07:40
Írta: Iochom István   
Kategória: Közélet
 

A közelmúltban elhunyt Kosztándi Jenő festőművészt tegnap délután Kézdivásárhelyen post mortem díszpolgárrá avatták. A rendezvényt a kantai Nagy Mózes Elméleti Líceumban tartották, annak az iskolának az aulájában, ahol évtizedekig tanított a rajz tagozaton...

A szerző felvételeAz egybegyűlteket – özvegyét, Kosztándi B. Katalin festőművészt, egykori tanártársait, tisztelőit, az önkormányzat tagjait és a nyolcadik bálványosi alkotótábor résztvevőit – elsőként Bejan András, a Nagy Mózes Elméleti Líceum igazgatója köszöntötte, emlékeztetve arra, hogy a Kosztándi művész házaspár kezdeményezésére és irányításával 1971-ben V–VIII. osztályos szinten képzőművészeti tagozat indult. Jenő bácsi festészeti órái életre szóló élményt jelentettek több nemzedék számára – hangsúlyozta az iskola igazgatója, egykori tanítványa. Azt is elmondta, hogy 1989-ig Kosztándi Jenő egykori tanítványai közül tizenkilencen szereztek képzőművész oklevelet. „Kosztándi Jenő szellemi örökségére mi is büszkék vagyunk, és örülünk annak, hogy Vetró András volt kollégája és művésztársa domborművön örökítette meg elődje felejthetetlen arcvonásait” – mondotta többek között Bejan András, aki köszönetet mondott a művész özvegyének az iskolának adományozott Kirakat című Kosztándi-festményért. A művész személyiségét Deák Ferenc magyartanár méltatta, dióhéjban számba véve művészpályájának főbb állomásait. Bokor Tibor polgármester a „szegényebb lett a világ, örökre letette az ecsetet egy művész, aki nemcsak alkotásai révén, hanem emberként is hatalmasat alkotott” szavakkal kezdte beszédét, majd ismertette a helyi tanács azon határozatát, amellyel post mortem díszpolgárrá nyilvánították Kosztándi Jenő festőművészt.

Ezt követően a Márton Áron utcában található szülőházát domborműves emléktáblával jelölték meg. Az emléktáblát – Vetró B. András szobrászművész alkotását – Bokor Tibor polgármester és Hegedüs Ferenc vállalkozó, kultúrmecénás, a Kosztándi Képtár kurátora leplezte le, és Vargha Béla kézdi-orbaiszéki római katolikus főes­peres áldotta meg. Az ünnepség a Kosztándi Képtárban kötetlen beszélgetéssel folytatódott.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

London
London
Küldő: Ráduly Attila
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload