BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 4 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Tízezreket mozgatott meg a városünnep (Szent György Napok)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2016. április 26. kedd, 07:40
Írta: Miska Brigitta   
Kategória: Szent György Napok 2016
 

Bonnie Tyler énekesnő részvételével a Szent György Napokat kiértékelő sajtótájékoztatót tartottak tegnap a maksai Benke-kúriában. Az előadóművész lelkesen beszélt sepsiszentgyörgyi élményeiről. Sztakics Éva alpolgármester is értékelt, majd a szervezők beszámoltak a költségvetésről is...

Albert Levente felvétele„Nagyon sok ember volt a koncertemen, ami fantasztikus érzés. Velem énekeltek mind az idősebbek, mind a gyerekek, hiszen ismerős számukra a Holding out for a hero dalom a Shrek című rajzfilmből. Hatalmas tömeg mozdult meg, és ahogy lepillantottam a színpadról, nem is láttam a végét. Úgy éreztem, nagyszerű kapcsolat alakult ki a közönséggel. Szívesebben lépek fel kevesebb lélekszámú, kisebb városban, mert ott mindenki megmozdult egy koncert alkalmával” – számolt be vasárnap esti élményeiről Bonnie Tyler, a 65 éves brit rockénekesnő. Azt is elmesélte, hogy rekedtes hangját egy hangszálműtétnek köszönheti, ami után az orvos hetekre eltiltotta az énekléstől és a beszédtől, de ő türelmetlen volt, és nem tartotta be az előírást. Ez a hang tette őt világszerte ismertté és sikeressé, néha Rod Stewart női változataként is emlegetik. Ezek után futott be az Amerikai Egyesült Államokban, és ő volt az első walesi énekesnő, aki az amerikai toplista első helyére került. Pályája kezdetéről is beszámolt: „15 éves lehettem, amikor hajkefével a kezemben énekeltem a kedvenc dalaimat. Nagynéném sugallatára részt vettem egy rögbiklub által szervezett tehetségkutatón, ahol második helyen végeztem. Ez a sikerélmény megadta az önbizalmat a kezdéshez, és hét éven keresztül kisebb klubokban énekeltem, majd 1976-ban jött az áttörés” – mesélte. Elmondása szerint 65 évesen a közönség adta energiából táplálkozik, tőlük kapja azt az adrenalint is, ami miatt gond nélkül végigénekel egy koncertet. Az énekesnő Portugáliában és Dél-Walesben is szokott pihenni, mindkét országban tengerpartra néző ház tulajdonosa. Általában kéthetente koncertezik, így magára is marad ideje, a közeljövőben pedig turnéra készül, fellép majd Németországban, Svájcban, Norvégiában, Finnországban és a Fülöp-szigeteken is. „Barátságos és vendégszerető emberekkel találkoztam Sepsiszentgyörgyön, mindenképp pozitív élményekkel maradtam. Párszor megfordultam Romániában, legutóbb újévkor énekeltem, és annyira megfáztam, hogy utána két hónapig nem tudtam fellépni. Akkor megfogadtam, hogy téli időszakban többet nem lépek fel Romániában” – idézte fel nevetve Bonnie.

Sztakics Éva alpolgármester kézzel készített nyaklánccal ajándékozta meg a rock­énekesnőt, majd a 25. Szent György Napokat értékelve elmondta, hogy jól esett visszatekinteni az elmúlt 25 évre. Az 1990-es marosvásárhelyi események után Sepsiszentgyörgy bebizonyította, hogy magyar és román anyanyelvű lakosok tudnak közösen ünnepelni, rendezvényeket létrehozni. „Letisztult rendezvény volt, ahol figyelembe vettük az emberek igényeit. Jó volt a vásár, talán a múzeumkert volt kissé néptelenebb a borudvar hiánya miatt. Azt gondolom, hogy jó helyen volt a színpad, jó volt a hang és fénytechnika. Jövőre talán majd a Szent György-szobrot is a színpad részévé teszik” – fogalmazott.

Erdély András szóvivő elmondta: 265 sikeres eseményt tudhatnak maguk mögött a szervezők. A városünnep 1,2 millió lejbe került, amiből 700 ezer lejt az önkormányzat biztosított, a többi pedig támogatóktól és jegyárakból jött össze. A tavaly is ekkora pénzösszeggel dolgoztak a szervezők. Dancs Zsolt és Grubisics Levente főszervezők munkáját a városimázs iroda segítette, valamint számtalan önkéntest is bevontak. A szervezők a Zenevonat tagjaira és Bonnie Tylerre hivatkozva azt mondták, mintegy 40 ezer ember volt a téren vasárnap este.

Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Háttérben a Sepsiszentgyörgyi toronyóra
Háttérben a Sepsiszentgyörgyi toronyóra
Küldő: Laukovics Hunor
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload