BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 2 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Hírek » Közélet

A széki szőttestől a horgolt sapkáig (Kármentő)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2015. május 08. péntek, 09:01
Kategória: Közélet
 

Több mint százötven kézműves és népművész állította ki portékáit a Szent György-napi kézművesvásárban, de a hobbiművészek is helyet kaptak a Kós Károly utcában berendezkedett kirakodósoron.

A Háromszéki Népművészeti és Kézműves Egyesület szervezésében rendezett vásárban egymás mellett kínálták az UNESCO-díjas korondi cserepeket, a hagyományos mintákat megörökítő szőtteseket, a faragott és festett használati és dísztárgyak, stilizált népi ruhákat, de horgolt sapka, kötött zokni, selyemszalagos műanyag ékszer, értéktelen csecsebecse is díszelgett a standokon.

A kézművesek utcájában csengőhang hívogatta időnként egy-egy asztalhoz a bámészkodókat, ostorcsapás is elcsattant néha-néha, de valahogy nem akaródzott kibontakozni a vásári hangulat. Ennek nemcsak a kedvezőtlen időjárás volt az oka, hanem a termékek, alkotások hullámzó minősége és színvonala is. Kár egymás mellett felvonultatni igazi mesterműveket és hobbiból készített házi portékákat, néhány rézdrótból hajlított ékszereket tűzzománc, igazi üveggyöngy és ki tudja hányféle gyönyörű kellék mellett, egy-két óra alatt festett poharakat és kézzel korongozott zománcozott fazekasmunkákat, természetes kelméből varrt és kézzel hímzett ruhadarabokat varrógépen futtatott sorozattermékekkel. A sor itt nem ér véget, az egymás mellé nem illő párosításokból még lenne jó néhány, de inkább gondolunk a szintén ebben az utcában kínált természetes méz ízére, az erdő, mező virágait, növényeit felhasználó szappanok, kozmetikumok jótékony hatására, a mézeskalácsok sokféleségére, és várjuk a jövő esztendei kézművesvásárt, amikor újból találkozhatunk az idén is jelen lévő szővőasszonyokkal, bőrdíszművesekkel, csontfaragókkal, népihangszer-készítőkkel, nemezelőkkel, és mindazokkal, akik nemcsak ajándéktárgyakat készítenek, hanem igazi vásáros portékát.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Élőlánc 1.
Élőlánc 1.
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload