BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 éve, 6 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Hírek » Közélet

Erdélyi társulatok a színpadon (Kultúra a Szent György Napokon)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2015. február 27. péntek, 09:23
Kategória: Közélet
 

Már hétfőtől lehet jegyet vásárolni az idei Szent György Napok kulturális rendezvényeire. Április 24–30. között erdélyi társulatok lépnek színpadra, ugyanakkor a zenekedvelők is válogathatnak szinte minden műfajban, több helyi fellépőnek tapsolhat a közönség. A jegyárak 10–35 lej között változnak, de számos olyan kísérő rendezvény is lesz a kulturális hé­ten, melyekre nem kell majd belépőt váltani.

A kulturális kínálat összeállításánál alapelv volt, hogy olyan színházi előadásokat, illetve társulatokat hozzanak Sepsiszentgyörgyre, amelyek máskor nem nagyon járnak erre, s előnyben részesítették a hazai produkciókat – magyarázta tegnapi sajtótájékoztatóján Erdély András, a Szent György Napok rendezvénysorozat szóvivője. Nyolc zenés produkciót is bemutatnak, melyeken számos helyi vagy innen elszármazott muzsikus lép fel: Az erdélyi magyar színházak közül itt lesz a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió (a De mi lett a nővel? című előadását hozza el), a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor (Háztűznéző), a temesvári Csiky Gergely (Gardénia), valamint a Kolozsvári Állami Magyar Színház (Aki elzárja az éjszakát). A román társulatok közül a helybeli Andrei Mu­reşanu Színház lép fel, ugyanakkor díjazott kortárs román filmeket is ve­títenek majd.

Szentgyörgyi zsebhez mérhető az összes nagytermi színházi előadás jegyára, egységesen 25 lejbe kerülnek, 10 lej a diák-, illetve gyermekjegy (ehhez a vásárlónak 25 évnél fiatalabbnak kell lennie és diákigazolványt kell felmutatnia), ugyanakkor a nyugdíjasok is kedvezményben részesülnek – hangsúlyozta Erdély András. A nyitó hangversenyt április 24-én, pénteken tartják a Krisztus Király-plébániatemplomban, a híres bukaresti Madrigál kamarakórus lép fel, őket százfős helybeli gyermekkar kíséri. Erre a jegy 20 lej, a legdrágább zenés előadás Havasi Balázs Zongora és ecset című, Munkácsy Mihály életéből ihletett hangversenye (35 lej). De lesz több dzsesszkoncert, énekelt vers, Opra Monica francia sanzonokat ad elő tizenhét fős, brassói filharmonikusokból álló zenekarral, a Kolozsvári Magyar Opera pedig a Va­lahol Európában című, igen sikeres musicaljét mutatja be. A magyarországi fellépők között találjuk Rákász Gergely orgonistát és Csákányi Eszter Kossuth-díjas színésznőt.

A pontos műsort, illetve előadás-ismertetőket hamarosan feltöltik a Szent György Napok honlapjára, illetve elérhető lesz

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

A csíksomlyói nagy templom
A csíksomlyói nagy templom
Küldő: Farkas Márton-István
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload