BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 2 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe
Kezdőlap » Hírek » Közélet

Végéhez közeledik az iskolajavítás (Barátoson)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2015. február 20. péntek, 09:11
Kategória: Közélet
 

Még néhány nap, s befejezik a barátosi iskola új szárnyának felújítását. Kicserélték a tető faszerkezetét, végez­tek a termek belső munkálataival – tudtuk meg Beder Győzőtől, a Bibó József Általános Iskola igazgatójától.

A szerző felvételeA felújítást az tette szükségessé, hogy az épületszárny faanyagát megette a szú, félő volt, hogy beomlik a tetőzet. Az új szárny a hetvenes években épült, a régi épületrész legalább húsz évvel idősebb, érdekes módon annak állaga nem romlott. Az iskolajavítás több mint 250 ezer lejes költségének egy részét az orbaiszéki, sepsiszentgyörgyi és kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal összefogásával teremtették elő.

Tavaly önzetlenül lemondtak a költségvetés-kiigazításból rájuk eső pénz egy részéről az iskolajavítás érdekében – tudtuk meg Kerestély Csaba polgármestertől.

A beruházás idejére több mint hetven tanulónak kellett ideiglenes tantermet biztosítani. Egy részük a régi tornateremben kapott helyet, a többiek az orbaiteleki iskolában tanulnak, őket az iskolabusz viszi-hozza – mondta az iskolaigazgató.

Az új tetőteret úgy tervezték, hogy ott majd termeket lehessen kialakítani. Informatikai laboratóriumot, könyvtárat, irattárat képzeltek el. Előbb azonban meg kell keresni a szükséges anyagi forrásokat – sorolta a terveket az intézményvezető. Folyamatosan követte a munkálatot, igen elégedett a sepsiszentgyörgyi kivitelezővel. Hatvan munkanap alatt végeztek a feladat nagy részével, olyan nap is volt, hogy egyszerre negyven munkás forgolódott a tetőn – méltatta az igazgató. A céget régebbről ismeri, az orbaiteleki iskola emeleti részét is ők építették – tette hozzá.

A barátosi iskolában kétszáz gyermek tanul, nem számítanak csökkenésre az őszi iskolakezdésnél sem. Az előkészítő és II., valamint az I. és III. osztályosok összevont csoportokban tanulnak, negyediktől felfelé minden korosztály külön osztályba jár.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)

 


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Villám
Villám
Küldő: Kocsis-B. János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload