BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 3 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Lesújtó

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2004. augusztus 12. csütörtök, 02:00
Kategória: Közélet
 
Mármint Sepsiszentgyörgy nyilvános játszótereinek állapota Az Erzsébet-parki az egyetlen, ahol még elszórakozhatnak a gyerkőcök, s szüleiknek is akad hely pihenve felügyelni, cseverészve szemük sarkából figyelni. De — s ezt kisgyerekes szülők tudják-tapasztalják — az egyetlen nem elég. Állandóan zsúfolt, tolonganak az apróságok hintánál, csúszdánál, homokoznának is, de akármerre dobnák az apró szemcséket, valamelyik társukat találják épp szemközt. E tolongó állapotnak is van egy előnye, itt válik meg, melyik lurkó életrevalóbb, s melyik az, aki mindenhol előreengedi a többieket. Nem vagyok pszichológus, ítélje meg a szakember, melyik viselkedés milyen jellemet rejt — de nem is erről kell most szólnunk.

Szóval a nyilvános játszóterek. Valamiképp javítani kell(ene) lesújtó kinézetükön. Itt-ott elszórtan még némi játékszer ideig-óráig használható, de a tömbházak közti terek java része bejrúti, vagy ha úgy tetszik, bagdadi állapotot idéz. Törött deszkájú, letépett hinták, padok kiszaggatva a földből, mindkét felükkel lekonyult libikókák, kiálló vas alkatrészek, rozsdás szegek, üvegcserép, gaz, kutyaszar. A város pedig igen kevés pénzt fordít feljavításukra — de lehet, túlzottan optimista vagyok, mikor azt állítom, valamennyit is költ e célra. Az Erzsébet-parki is adományból készült el, kis réztáblácska örökíti át az utókorra a mecénás tettét.

Tenni. Ez a „bűvös” ige. A „hogyan” nem ránk tartozna, ám megkísérelünk egyféle receptet adni. Néhány éve az önkormányzat elfogadott egy határozatot a játszóterek „felélesztésére” — életképtelennek bizonyult (lehet, az illetékesek nem is tettek eleget érte). Nemrég, a helyhatósági választások kampányában visszaválasztott polgármesterünk meg — az önkormányzat és a polgármester összefogásáról szólva — azt az ötletet vetette fel, hogy ha minden egyes képviselő egyéni kapcsolatait felhasználná, sikeresen lobbizhatna a vállalkozók idevonzása érdekében. Nos, e kettőt kellene valahogyan összeboronálni: az új képviselő-testületben is akad épp elég „befolyásos” ember, kik ha egy-két jó szót szólnának vállalkozó ismerősüknek a játszóterek ügyében, talán némi látszata is lenne. S a város nem csak a kampányban elpufogtatott ígéretekkel maradna.

Váry O. Péter

 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Galambok
Galambok
Küldő: Ruszka Margó
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload