BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 4 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Elkezdődött az Atelier-fesztivál

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. május 29. csütörtök, 09:07
Kategória: Közélet
 

Túlélt száműzetést és igazgatócseréket, bányászjárást és választásokat, jobbra-balra húzó kormányokat és számtalan művelődési minisztert, NATO- és EU-csatlakozást, idősebb a Yahoonál, nem beszélve a Facebookról – ilyként mutatta be a születési helyére, Sepsiszentgyörgyre visszatért Atelier Nemzetközi Színházi Fesztivált a rendezvény megálmodója, éltetője, Radu Macrinici a színházi seregszemle 21. kiadásának tegnapi megnyitóján.

Albert Levente felvételeiFelelevenítette, a Sepsiszentgyör­gyön született, majd több helyütt befogadásra lelt Atelier a legrégibb és leghosszabb életű színházi fesztivál Romániában, és reményét fejezte ki, hozzájárul a Sepsiszent­györgyön meghirdetett Játék éve rendezvénysorozat gazdagításához, sokszínűsítéséhez. És elégedetten jelentette be, a helyi támogatók – Sepsiszentgyörgy önkormányzata és Kovászna Megye Taná­csa – mellett késve ugyan, de a művelődési minisztérium is segíti a fesztivált. A rendezvény legfontosabb támogatója, a megyei tanács nevében annak elnöke küldte el üzenetét, melyet Klárik Attila képviselő-testületi tag tolmácsolt, eszerint Tamás Sándor reményét fejezte ki, az érett kort elérő fesztivál azért megőrizte avantgárd jellegét, újító szellemiségét, mely kezdetektől jellemezte. Felszólalt Ioana Crăciunescu színművész, első kiadásától az Atelier résztvevője, kiemelve: az ember természetes kíváncsiságát a más nemzetek, népek iránt kielégítheti egy ilyen nemzetközi színházi fesztiválon.

Az Atelier zsűrijének bemutatását követően a Tamási Áron Színház, az Új Stúdió és az Andrei Mureşanu Színház előcsarnokában berendezett, a fesztivál időtartama alatt látható díszletrajz-kiállítást nyitotta meg Damokos Csaba dizájner, a díszletest olyanfajta képzőművésznek nevezve, aki – ellentétben a műteremben magányosan alkotni szerető festővel vagy szobrásszal – az adok-kapok játékszabálya szerint alkot. Az Atelier Nemzetközi Színházi Feszti­vált végül Dan Ţopa, a befogadó intézmény, az Andrei Mureşanu Színház igazgatója nyitotta meg.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Virágzó Amarillis 3
Virágzó Amarillis 3
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload