BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 2 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Bővítenék a hajléktalanszálló szolgáltatásait

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. május 28. szerda, 08:25
Kategória: Közélet
 

Takarítanak, festenek a sepsiszentgyörgyi Csíki negyedi szociális tömbházban működő hajléktalanszállón (felvételünk), az intézmény látogatói az általuk használt tereket, valamint az épület lépcsőházát hozzák rendbe a napokban. A Máltai Szeretetszolgálat által közel egy éve üzemeltetett menedékhelyet jelenleg átlagosan harminc rászoruló – közülük két nő – veszi igénybe esténként, a vezetőség pedig bővítené a jövőben az intézmény szolgáltatásait.

Albert Levente felvételeA Sing-sing épületében a földszinten lakik még néhány család, az első és második emeleten rendezték be a szálló férfiak és nők által igénybe vehető szobáit, de egy újabb, megüresedett emeletet is elkérnének az önkormányzatól, ahol nappali melegedőt kívánnak létrehozni – vázolta lapunk érdeklődésére Székely Róbert igazgató. Pályázaton nyert támogatásból ugyanakkor számítógépeket is vásárolnak, így a hajléktalanszálló látogatóinak lehetőségük lesz önéletrajzok megírására, álláskeresésre egyaránt. Az intézmény munkatársai korábban is segítették őket személyi iratok beszerzésében, munkaerőpiacon történő elhelyezkedésben, a rendszeres látogatók közül többen jelenleg is dolgoznak – fűzte hozzá az intézményvezető.

Vendégeket is fogadnak a héten a hajléktalanszállón, a budapesti Máltai Szeretetszolgálat munkatársai érkeznek közel egyhetes látogatásra. Ko­rábban a szentgyörgyiek tőlük tanultak a hajléktalanellátásról, ezúttal pedig azt mérik fel közösen, mit sikerült az elsajátítottakból a megyeszékhely éjjeli menedékhelyén meghonosítani a működtetőknek. Székely Róbert úgy fogalmazott, tulajdonképpen baráti kapcsolatból építettek szakmai együttműködést.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Sepsiszentgyorgy tortája.
Sepsiszentgyorgy tortája.
Küldő: Boga Zoltan
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload