BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 2 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Bejegyzésre kötelezték a biotermelőket

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. május 27. kedd, 09:03
Kategória: Közélet
 

Változtak a biotermelők bejegyzésére vonatkozó szabályok. Május 16-án jelent meg a Hivatalos Közlönyben a mezőgazdasági miniszter által kiadott 2014/737-es számú módosító rendelet, amely a 2013/1253-as, a biotermelők bejegyzésére vonatkozó szabályokat hagyja jóvá – tudtuk meg a megyei agrárigazgatóságon Könczei Csaba ügyvezető igazgatótól.

A rendelet szerint minden év május 16-ig a biotermelők kötelesek bejegyeztetni tevékenységüket az agrártárca által megbízott szerveknél. Rendkívüli módon idén a bejegyzés határideje június 30.

A mezőgazdasági minisztérium az alábbi szerveket bízta meg a bejegyzéssel:

– a megyei és bukaresti mezőgazdasági igazgatóságok fogadják a biotermelők bejegyzési űrlapjait közvetlenül a termelőtől vagy törvényesen szakosodott egyesületen keresztül, láttamozás és jóváhagyás céljából

– szakegyesületek a biotermelők kérésére kitöltik a bejegyzési űrlapokat, és ellenőrzik az adatokat, az eredeti példányt eljuttatják a mezőgazdasági igazgatósághoz láttamozás és jóváhagyás céljából

– az ellenőrző és minősítő szervezet ellenőrzi és minősíti a biogazdálkodási rendszerbe bejegyzett termelőket.

A biogazdaságban tevékenykedő szakegyesületeknek a következő feltételeknek kell megfelelniük:

– minimum 5 éves régiség az ökogazdálkodásban

– legyen legalább két alkalmazottja a munkatörvénykönyv előírása szerint, és több megyében legyen fiókja vagy kirendeltsége.

A biogazdaságban tevékenykedő szakegyesületek a 2014/737-es rendelet értelmében kötelesek hét munkanapon belül a következő dokumentumok eredetijét és másolatát benyújtani azon mezőgazdasági igazgatósághoz, ahová tartozik a központi irodájuk a megfelelés ellenőrzése céljából:

– az egyesület megalakulásáról szóló törvényszéki végzés

– pénzügyi nyilvántartási bizonylat

– az alkalmazotti nyilvántartó másolata

– a pénzügyi hivatal által láttamozott előző évi könyvelési mérleg

– az ötéves biogazdálkodásban való tevékenység bizonylata

– a fiókok/kirendeltségek jegyzéke.

A biogazdálkodási rendszerbe való bejegyzéskor a gazda köteles bemutatni egy növénytermesztői vagy állattartási bizony­latot, amelyet biogazdaságban tevékenykedő valamelyik szak­egyesület állított ki. Ezen bizonylat kiállítása ingyenes, attól függetlenül, hogy a kérelmező szakegyesületi tag vagy sem.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Keresztek a Nyergestetőn elesett hősök emlékére.
Keresztek a Nyergestetőn elesett hősök emlékére.
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload