BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

A fürdő vendégekre, a kivitelező pénzére vár (Málnásfürdő)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. május 23. péntek, 08:13
Kategória: Közélet
 

Megnyitotta kapuit a málnásfürdői kezelőközpont. A borvíz útja program részeként létesített egység megépítésére 800 ezer eurót – nagyrészt uniós pályázattal elnyert összeget – fordítottak. A pénzből a kezelőközpont környékét is rendezték, sétányokat építettek, zöldövezetet tettek rendbe, borvízkutat újítottak fel – mondta el érdeklődésünkre Málnás község polgármestere, Kasléder József.

A szerző felvételeA keddi avatóünnepségen a megye és a környező községek vezetősége, politikusok vettek részt, de magánszemélyek is jócskán összegyűltek – ugyanis az első napon ingyen lehetett igénybe venni a szolgáltatásokat. A medence vizének minőségét Tamás Sándor megyeitanács-elnök is kipróbálta, Kasléder polgármesterrel együtt vett lábfürdőt. Igaz, azóta egyetlen fizető vendég sem tért be a kezelőközpontba – mondta el tegnap érdeklődésünkre Demeter István, az egységet működtető AquaSic egyesület ügyvezetője.

A kezelőközpontban hideg és meleg borvizes medence, kádas fürdő, gyógymasszázs, kardiofitnessz-gépek, szauna várja a vendégeket. Felnőtteknek tíz lej, gyerekeknek, nyugdíjasoknak öt lej a belépti díj, ennek fejében egy órán át lehet élvezni a medencék, szauna és fittnesszgépek nyújtotta örömöket. A meleg vizes fürdő félórás használata tíz lejt kóstál, ebbe belefoglalták a szaunázás lehetőségét is. A málnásfürdői kezelőközpont szerdától vasárnapig 13–20 óráig tart nyitva.

Három személyt foglalkoztatnak – mondta el érdeklődésünkre Demeter István. Rajtuk kívül az Aquasic alkalmazásában az oltszemi kezelőközpontban kettő, Előpatakon és Hatolykán három-három személy dolgozik. Hamarosan megnyitják a bölöni központot is.

Üröm az örömben, hogy a málnási kezelőközpont bármikor áram nélkül maradhat. Pillanatnyilag az Elco Rt. jóvoltából biztosított az áramszolgáltatás – de az elektromossággal kapcsolatos munkákat elvégző cég bármikor megszakíthatja szolgáltatását, ugyanis alvállalkozóként olyan szerződést írt alá a fővállalkozóval, a temesvári Confort Rt.-vel, melyben rögzítették, ha az Elco a munkálat elvégzése után nem kapja meg pénzét (a kifizetési határidő 2011 októbere volt), kikapcsolhatja az áramot – tudtuk meg Fleckhammer Otto cégvezetőtől. A Confort pedig nem fizetett. Az Elcónak eredetileg 700 ezer euróval tartozott A borvíz útja Kovászna és Hargita megyei beruházásainál végzett munkáért, a büntetőkamatokkal mára másfél millió eurót tesz ki tartozás. Sőt, nemcsak az Elcót károsította meg, A borvíz útja kivitelezésén dolgozó más helyi cégek is hoppon maradtak, a temesváriak több mint kétmillió euróval tartoznak a munkálatok elvégzőinek. A Confort Rt. jelenleg felszámolás alatt áll, így nagyon valószínű, hogy a háromszéki vállalkozók nem tudják behajtani kinnlévőségeiket.

Ha az Elco megszakítja az áramszolgáltatást – ezt megteheti A borvíz útja részét képező más kezelőegységeknél is –, akkor azt a Conforttal kötött alvállalkozói szerződésben foglaltak alapján teszi, így az AquaSicnek, közvetve a megyei tanácsnak nem velük, hanem a temesvári céggel kell majd rendeznie az ügyet – jegyezte meg Fleckhammer Otto.

A Confort Rt. által megkárosított Kovászna és Brassó megyei cégek azt fontolgatják, a nagy nyilvánosság elé tárják az ügyet, a központi írott és audiovizuális medián keresztül ismertetik a történteket.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Euro Piac
Euro Piac
Küldő: Kocsis-B. János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload