BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 éve, 8 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Függetlenül a függőségektől

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. május 22. csütörtök, 08:24
Kategória: Közélet
 

A díler nem a barátod, a Facebook nem a személyes adatok megvédésének területe, aki pedig valamilyen tiltott szer fogyasztása miatt bajba jut, ne a büntetéstől féljen, hanem kérjen segítséget, ha ezt nem teszi, akár az életébe is kerülhet – állítja Kurdics Mihály kecskeméti nyugalmazott rendőr alezredes, aki a hétfői baróti előadások után tegnap több sepsiszentgyörgyi helyszínen ismételte meg a Függetlenül a függőségektől című érdekfeszítő, megrázó és tanulságos ismeretterjesztőjét, amelyet ma két megyeközponti iskola tanulói is meghallgathatnak.

Albert Levente felvételeA Székely Mikó Kollégium dísztermében tartott előadásának bevezetőjében Kurdics Mihály a Facebook veszélyeiről beszélt, általa közelről ismert példákkal illusztrálva, milyen bűncselekmények kiindulópontját, információs forrását képezheti ez a nagy nyilvánosság bevonásával működő eszköz. Elmondta, a Facebook pedofilok, különböző típusú erőszakos cselekedetekre hajlamos emberek, tolvajok, betörők aranybányája, amelynek segítségével a felhasználókról rengeteg információt lehet begyűjteni és ellenük felhasználni. Beszélt súlyos erőszakról, de arról is, hogy a rágalmazás is büntethető, ezt jó tudni az elkövetőnek és a rágalmazottnak is, utóbbit arra biztatja, ne tűrje, tegyen feljelentést, ha becsületét csorbítja egy ilyen jellegű megnyilvánulás. Az interneten minden leütött betűnek nyoma van, ott sincs biztonságos személyi adatvédelem – véli a szakember.

A kábítószer-fogyasztás csábítása ellen a legjobb eszköz, ha minél többet tudunk róla, ha nem hisszük azt, hogy csak mással fordulhat elő – amit Kurdics Mihály azzal támasztott alá, nem biztos, hogy aki a füvet egyszer kipróbálja, az drogfüggő lesz, de benne van a pakliban. „A díler nem a barátod, ő csak eladni akar, pénzt keresni”, tőled függ, hogy bedőlsz-e a csábításnak. Munkája során a nyugalmazott rendőr alezredes azt tapasztalta, a fiatalokat a kíváncsiság, a barátok ráhatása, a vagánykodás viszi rá a kábítószerek kipróbálására, de a szerelmi csalódás, a szülők munkanélkülisége, alkoholfüggősége, általában a rossz családi légkör, egyéb problémák is lehetnek ennek okozói. „A drog nem oldja meg a problémát, te csak kikapcsolsz egy időre, nem fájnak a gondok, de végül te leszel a probléma mások számára.” Az előadó hangsúlyozta, mindenki alkalmas a boldogságélmény átélésére, szerinte, ha valaki a drogban lel örömet, az szegénységi bizonyítvány.

A kábítószer-forgalmazás, -gyártás és -fogyasztás bűneseteit és súlyos következményeit jól ismerő szakember felhívta a diákok figyelmét a hétvégi bulikban, diszkókban előforduló veszélyekre, arra, hogy ne hagyják felügyelet nélkül italukat, mert megtörtént már, hogy színtelen, szagtalan, íztelen tiltott szert tettek bele rossz szándékkal, aminek rosszullét, nemi erőszak lett a vége, és ne menjenek egyedül ilyen helyekre, ha pedig baj történik, kérjenek segítséget.

A jelenleg divatos „legális etnobotanikus” termékek, biofüstölők, varázsfüvek, különböző hallucinogén, stimuláns, depresszív szerekről is beszélt az előadó, amelyek nem tartoznak az eddig ismert drogok közé, de nagyon veszélyesek, mert ha segíteni kell egy fogyasztónak túladagolás esetén, nehéz kideríteni, milyen komponenst mivel kevertek össze, melyik van túlsúlyban, illetve hogy bódulatot, felpörgést vagy depressziót kívántak-e vele előidézni.

Az érdekfeszítő előadás nem mentes a tragédiák, a drog- és túlzott alkoholfogyasztás után több halálos áldozattal járó diszkóbalesetek bemutatásától sem. Képek pörögnek tizen-, huszonévesen elhunyt fiatalokról, tönkrement életekről, a végén a kiírás: te döntesz.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Mezőcsávás -mőemlék templomtorony
Mezőcsávás -mőemlék templomtorony
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload