BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 5 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Körtánc (bemutató az M Stúdióban)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. május 22. csütörtök, 08:19
Kategória: Közélet
 

A fiatalokat szólítja meg az M Stúdió új, Körtánc című előadása, szeretnék, hogy erőteljesebben nyissanak a sepsiszentgyörgyi mozgásszínház irányába. Zakariás Zalán rendező közönségorientáltabb témát választott, az új produkció „szerelem és testiség merész kavalkádja”, a darab az élj a mának életfelfogást jeleníti meg, az ugyanis főként az ifjabb korosztályra jellemző. A bemutatót május 23-án, pénteken 19 órától tartják a sepsiszentgyörgyi új stúdióban.

Barabás Zsolt felvételeArthur Schnitzler Körtánc című darabja Zakariás Zalán számára kedves szöveg, az egyetem utáni első, amelyet már mentor nélkül, kolozsvári vizsgaelőadásként rendezett – magyarázta, és hozzátette, Nagy Eszter ugyanazt a szerepet játszotta az akkori előadásban, mint most. A téma elsősorban diákokat, egyetemistákat érint, ugyanis egy olyan életfilozófiát helyez középpontba, melynek lényege az élj a mának, „amikor egy pillanatért fejest ugrunk az ismeretlenbe, olyan testi viszonyokról van szó, amelyek a vágy bűvöletében történnek meg”, hangsúlyozta a rendező. A hirtelen jött szerelmi mámort azonban csalódás követi, „a beteljesült pillanat ürességet hagy maga után, amelyben eltévelyedik a lélek” – áll az előadás ismertetőjében.

A darabot Schnitzler 1896–1897-ben írta, de csak 1912-ben mutathatták be Berlinben, ám a premier után le is vették műsorról, botránydarabként értékelték. Ma inkább nagyon dinamikus, színes képi világgal rendelkező, energikus előadás, amelyben a szöveg és a mozgás egyaránt jelen van, az előadás egy állandó körforgás, egy hajsza, melynek páros jelentei mögött nagyon szép csapatmunka húzódik, miközben az nagyon igénybe veszi a színészeket is – vélekedett Zakariás Zalán. A mozgásetűdök sajátos koncepciót jelentenek, számos víziószerű kép látható, azokat mindenki úgy értelmezi, ahogy akarja, fontos a kör-motívum. Azért is választotta ezt a darabot, mert nagyon szeretné, hogy a fiatalok nyissanak az M Stúdió felé, hiszen a társulat az utóbbi évben nagyot fejlődött, beérett a csapat – hangsúlyozta.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Rózsa 2.
Rózsa 2.
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload