BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Átkelés csak gazdálkodóknak (Olt-híd)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. május 19. hétfő, 08:31
Kategória: Közélet
 

A nagyajtai polgármesteri hivatal a megyei tanács jóváhagyásával a mezőgazdasági munkát végzők számára időlegesen megnyitotta a Nagyajta és Apáca közötti Olt-hidat. Az intézkedés addig érvényes, amíg járható nem lesz az alkalmi pontonhíd, azaz várhatóan egy-két hétig.

Megnyitották a rozoga hidat A szerző felvételeTamás Sándor megyeitanács-elnök és Bihari Edömér polgármester szerint sem szabad megakadályozni, hogy a mintegy ötszáz hektárnyi szántóval rendelkező apácai és ürmösi gazdák munkájukat végezzék. Bár ottjártunkor nem találtunk a híd mellett senkit, akit őrnek lehetett volna nézni, Bihari Edömér mégis azt állítja, felügyelik az átkelést, s csak azoknak engedik meg, hogy szekérrel vagy kistraktorral áthaladjanak, akikről tudják, hogy a közeli szántókra igyekeznek. A község elöljárója a hidat elég erősnek tekinti, ezért nem tart attól, hogy a meg­roggyant szerkezet valaki alatt is összehull: az eddig útelzáróként szolgáló betongyűrűt a megrokkant támpillérek alá tették, s néhány gerendával is kipockolták, úgy bírnia kell a néhány száz kilós megterhelést – véli. További biztonsági intézkedésként az apácai oldalra elhelyezett útelzáró gyűrűt is keresztbe teszik úgy, hogy nagyobb járművet még szívességből se engedhessenek túl a felügyelők. „Tudatában vagyok annak, hogy bármennyire is bízom a híd erősségében, bármikor történhet baleset. Mégis vállaltam a kockázatot, mert nem hagyhattam, hogy ekkora terület megműveletlen maradjon, s a szomszéd gazdák legalább százezer euró támogatástól essenek el. Senkit sem bátorítunk, hogy használja a hidat, sőt, felhívjuk az emberek figyelmét, hogy csak saját felelősségre keljenek át rajta” – mondotta a polgármester. A megyei tanács elnöke, Tamás Sándor is egyetért azzal, az új híd megépüléséig valamilyen alkalmi megoldást kellett találni, mert az apácaiak és az ürmösiek munkáját nem lehet ellehetetleníteni. Mint mondotta, az átmenetinek szánt átjáró elemeit megrendelték már, s ha az Olt szintje biztonságosra apad, rövid időn belül el is készítik. Az új, modern híd építésével kapcsolatban is derűlátó a megyeelnök: a dokumentáció előkészítve, a közbeszerzés megtörtént, hamarosan a kivitelezővel is szerződnek, úgy valószínűsíthetően egy éven belül kész lesz a 105 méter hosszú korszerű híd.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Koraőszi csokor
Koraőszi csokor
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload