BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Egyéves a vadászmúzeum

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. május 16. péntek, 08:03
Kategória: Közélet
 

Fennállásának első évfordulóját ünnepli a Sepsiszentgyörgyön működő Székelyföldi Vadászati Kiállítás. Az alkalomra kétnapos rendezvénnyel készült a „vadászmúzeumot” működtető Vadon Egyesület az Abies Hunting vadászatszervező cég támogatásával.

 Albert Levente felvétele

Tegnap a gyűjteménynek helyet adó Bene-házban kiállításmegnyitót tartottak, ma a Park vendéglőben Hidvégi Béla világvadász, a Safari Club International tagja Vadászati élmények a nagyvilágból címmel tart élménybeszámolóval egybekötött vetített képes előadást, majd köszöntik a vadászmúzeum támogatóit.

Demeter János, a Vadon Egyesület ügyvezető igazgatója a tegnapi rendezvényen elmondta, két évvel ezelőtt tárgyaltak Tóth Csabával, a keszthelyi Helikon Kastélymúzeum vadászati kiállításának igazgatójával, s egy éve (pontosan holnap lesz az évforduló) megnyitották a székelyföldi kiállítást. Izgalmas tapasztalat szá­mára, mert még soha nem volt olyan intézmény vezetője, ahova egy év alatt tizenegyezer látogató azért jött el, hogy jól érezze magát. Gyönyörű épületben a Székely­föld olyan kincseit mutatják meg, amelyeket az átlag­ember nehezen figyelhet meg élőben.

Meszlényi Attila Vadon című festménykiállítását Tóth Csaba nyitotta meg. Elmondta, kimagasló kortárs művészről van szó, aki festő, grafikus, szobrász, író, zeneszerző, legendásan sokoldalú művész. Hosszú évek óta figyeli meg az állatokat, precíz képet rajzol róluk és a természetről. Filozófiai gondolatmenetet lehet vala­mennyi képéhez fűzni. Nemcsak ábrázolnak, az értő számára mesélnek is ezek a képek. A művészről – aki egészségi okokból nem vállalhatta az ideutazást – elmondta, tizenöt éve nem volt önálló kiállítása, pedig sokan ost­romolták, a keszthelyi múzeum két éve szervezi a tárlatot, s lám, Sepsiszentgyörgy megelőzte.

Demeter János és Antal Árpás András, Sepsiszent­györgy polgármestere köszönetet mondott a múzeum legfőbb támogatójának, Sárkány Árpádnak, emléklapot és egy bőrkötéses vadásznaplót adtak át, írja meg va­dászélményeit. Sárkány Árpád meghatódottan mon­dott köszönetet azért, hogy helyet adtak családja hagyatékának és személyes gyűjteményének, valamint elfogadták szakmai irányítását. Nagy álma valósult meg a vadászmúzeum létesítésével – tette hozzá.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Kőhalom - a vár -2012 októberében
Kőhalom - a vár -2012 októberében
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload