BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 4 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

A fejlesztés kellemetlenségei (Antal Árpád magyarázata)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. május 14. szerda, 08:26
Kategória: Közélet
 

Nem Brüsszel és nem is Sepsiszentgyörgy városvezetése, önkormányzata okolható az infrastrukturális munkálatoknál tapasztalt gondokért, hanem elsősorban Bukarest – jelentette ki Antal Árpád polgármester. Az EU adja a pénzt, csakhogy ennek át kell mennie a romániai bürokratikus rendszeren, ügyintézésen, az átláthatatlan procedúrákon, és ebből rengeteg probléma születik.

Albert Levente felvétele

A megyeszékhelyen zajló munkálatok kapcsán megfogalmazott bírálatokra utalva elmondta: ha pályáztak, és támogatást nyertek egy programra – például csatornázásra –, amelyet 2011-ig le kellett zárni, akkor ezt addig be kellett fejezniük, és mivel a pályázat része volt az is, hogy visszaaszfaltozzák az utat, ezt sem lehetett megkerülni, akkor sem, ha tudták, hogy a következő program – a vízvezetékcserére vonatkozó – 2013-ban indul. „El­mondtam ezt minden érintett miniszternek, operatív, illetve szektoriális programvezetőnek, felhívtam a figyelmüket, lehet, másnap fel kell törnünk a frissen lerakott aszfaltot egy másik program miatt, de nem lehetett lemondani az aszfaltozásról, ragaszkodtak, hogy a pályázat azt írja elő” – magyarázta. Ez történt a Bor­víz utcában is, 2007-ben indult egy csatornázási program, amit be kellett fejezni 2011-ig. „Szét­bombáztuk az utcát, keresztbe kellett lefektetni a csöveket, hogy minden házat csatlakoztatni lehessen, kicseréltük a gázvezetéket, a villanyvezetékeket. Az a program azon­ban, amellyel a város főnyomó vízvezetékét kicserélhettük, csak 2014-ben indult, ezt nem lehetett hamarabb megkezdeni. És ez is elengedhetetlen, ugyanis a város vízhálózata olyan állapotban van, hogy hónapok, évek kérdése, hogy totálkáros legyen. Ki kell cserélni 132 utcában a vezetékeket, és ez 132 szétbombázott utcát jelent” – mondta a polgármester. Vá­laszt­hatták volna azt is, hogy nem pályáznak ebben a programban, akkor valóban nem lenne felfordulás, de a város önerőből évi pár utcában tudná csak elvégezni a cserét, s ötven év múlva is ezen dolgoznának – tette hozzá.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a pályázatok esetében mindig két év a kifutási idő, a vízhálózatnál kaptak még egy évet, ám a három év alatt mind a 132 utcában be kell fejezniük a munkálatokat. „Gond lesz majd az is, miként rakjuk rendbe ezeket az utcákat, mert ahol nincs egy másik pályázatunk, amellyel az egészet újraaszfaltozzuk, csak az a rész kap új aszfaltot, amelyet felbontottak. De ha nem vállaljuk mindezt, akkor marad minden a régiben, foltozhatunk még száz évig, mert ahol elszakad a vezeték, ott is fel kell ásni az utcát” – fejtette ki. Sokat pályázott a város, szerteágazó területeken nyer­tek uniós pénzeket, mindenütt vannak eredmények. A legnagyobb összeg azonban éppen az, ami az embereket a legjobban zavarja: a vízhálózat cseréje, a szenny­víztisztító-állomás felújítása, ez sok kellemetlenséget okoz. Az önkormányzat maximálisan összehangolta ezeket, ahol nem sikerült, az nem rajtuk múlott, hanem a pályázati rendszeren – hangsúlyozta Antal Árpád.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Szivárvány
Szivárvány
Küldő: Kocsis-B. János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload