BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Perelnek a zöldek (Schweighofer-beruházás)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. május 13. kedd, 08:36
Kategória: Közélet
 
Jogi eljárást indított a háromszéki környezetvédelmi hivatal ellen a Greenpeace. Honlapján nyilvánosságra hozott tegnapi közleményében a világ legnagyobb független környezetvédelmi szervezetének hazai csoportja azzal indokolta lépését, hogy a háromszéki intézmény figyelmen kívül hagyta a Holzindustrie Schweighofer csoport Rétyen megépítendő fűrészüzemének környezeti hatásait.

A Greenpeace korábbi közleményében (http://www.greenpeace.org/romania/ro/campanii/paduri/Activitati/greenpeace-a-dat-in-judecata-agentia-pentru-protectia-mediului-covasna/) emlékeztet: a Réty szomszédságában létesülő telepen évente több mint 800 ezer köbméter, azaz egymillió kivágott fát dolgoznának fel. Bár a természetvédelmi szervezet több rendben is megfogalmazta kifogásait a beruházás kapcsán, a környezetvédelmi hivatal úgy értékelte, az megvalósítható környezetvédelmi jóváhagyás és a közösség meghallgatása nélkül – ez pedig ellentmond a jogszabályoknak. A Greenpeace által idézett Laurenţiu Ciocîrlan, a szervezet kampány-koordinátora úgy véli, nincs rendjén, hogy a környezetvédelemért felelős hazai hatóságok figyelmen kívül hagyták egy ilyen projekt nagyságát, a termelési folyamat többrétű következményeit, a hatalmas mennyiségű fa feldolgozása során használatos vegyi anyagokat és a keletkező hulladékot. Ciocîrlan szerint a közeli, Natura 2000-es területekre gyakorolt káros hatást sem vették figyelembe, hasonlóan a jelentős vendégforgalmi vonzerővel bíró táj visszafordíthatatlan módosulásához.

Mielőtt pert indított, a Greenpeace nyilvánosan kérte a környezetvédelmi hivatal vezetője, Gheorghe Neagu lemondását – kezdeményezésükhöz mintegy négyezer polgár csatlako­zott –, a környezetvédelmi tárcánál pedig azért mozgósítottak, hogy ellenőrizzék a leendő fűrészüzemet érintő jóváhagyásokat. Utóbbi kapcsán a minisztérium illetékes testülete február derekán vizsgálódott a megyei környezetvédelmi hivatalnál.

Tegnap délben még nem kapott értesítést a Greenpeace legújabb lépéséről Gheorghe Neagu, aki lapunknak elmondta: megvizsgálják a természetvédők által felhozott érveket, s újból megjegyezte, az általa vezetett intézmény a jogszabályok előírásai szerint járt el az ügyben.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Erzsébet parki emkékmű
Erzsébet parki emkékmű
Küldő: Veres László-D.
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload