BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Összefogás a szakoktatásért

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. május 13. kedd, 08:16
Kategória: Közélet
 

Azt szeretnénk elérni, hogy a szakképzésbe ne kényszerből kerüljenek be a diákok amiatt, mert kiestek az elméleti oktatásból, hanem válasszák tudatosan a gyakorlati felkészítést is nyújtó iskolákat – hangsúlyozta Kiss Imre, a sepsiszentgyörgyi Kós Károly Szakközépiskola igazgatója tegnap azon a megyeközponti tájékoztatón, amelyen a februárban alakult Szent György Szakképzési Kon­zorcium és a helyi önkormányzat kép­viselői ismertették, milyen eszközökkel kívánják visszaszerezni a szakoktatás presztízsét és népszerűségét.

Albert Levente felvétele

1989 után a privatizáció szétverte az ipari kultúrát, mostanra kevesebb a jó szakember, pedig egy kiegyensúlyozott gazdaságban az egyetemi végzettek mellett rájuk is szükség van – szögezte le Antal Árpád, Sepsi­szent­györgy polgármestere. Kiemelte, nem az elméleti oktatás ellenében támo­gatják a szakképzést, hanem az iskolaelhagyás megfékezéséért. Ezt Sztakics Éva alpolgármester kiegészítette azzal, hogy a szakoktatás azért is fontos, mert általa a munkához való hozzáállást is meg lehet tanítani.

Az említett konzorciumot három sepsiszentgyörgyi szakközépiskola hozta létre februárban, a Constantin Brâncuşi-iskola nem kívánt csatlakozni a csoporthoz. A Kós Károly-iskolával szövetkezett Berde Áron Szakközépiskola igazgatója, Gazdag Ildikó azt hangsúlyozta, az ősztől újrainduló hároméves szakiskola nem csak azért vonzó, mert a diákoknak havi 200 lejes ösztöndíjat juttat az állam alanyi jogon, hanem mert a gazdasági egységeknél töltött összevont gyakorlat felkészíti a tanulókat a munkavállalásra, a vállalkozók pedig gyakran éppen közülük választanak szakképzett munkaerőt. Demeter Dávid, a konzorcium harmadik tagja, a Puskás Tivadar Szakközépiskola vezetője ismertette, hogy a sepsiszentgyörgyi szakiskolákban a szakok nem födik egymást, eloszlanak gazdasági ágazatok szerint, ami jó lehetőség arra, hogy a különböző érdeklődésű diákok megtalálják a helyüket ezekben az intézményekben.

A sajtótájékoztatón bemutatták az ezer példányban kinyomtatott kiadványt, amelyben bemutatkoznak említett konzorcium iskolái és tartalmazza a jövő tanévre meghirdetett beiskolázási tervet ezekre vonatkozóan. Eszerint ősztől tizennégy IX. osztály indul a három iskolában 392 hellyel, négy osztály érettségivel végződő négyéves szaklíceumban (mind magyar tannyelvű) és nyolc magyar, illetve két román osztály a szakmunkásképzőben. A felkínált helyek számát a Sepsiszentgyörgyön és körzetében működő harminc iskola idei VIII. osztályosainak létszámához igazították, ami meghaladja a nyolcszázat, ennek felét hirdetik meg a felvételin a szakoktatásban, számítanak arra, hogy Háromszék minden sarkából lesznek érdeklődők a megyeközponti szakképzés iránt.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Rózsák 5.
Rózsák 5.
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload