BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 3 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

A századik óra után (Aerobikmaratoni)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2004. augusztus 12. csütörtök, 02:00
Kategória: Sport
 
A századik óra után már nagyjából belerázódtak, megszokták a kialakított programot az Ida Aerobic tagjai.De azért adódnak újdonságok és meglepetések is. Az első két nap nehézségei után — amikor még döcögött az ismert szabályzatok gyakorlatba ültetése, és mindannyian átvirrasztották az éjszakát — most már tudnak egy keveset aludni is éjszaka, és lazítani napközben. Igaz, a zene különleges doboló ritmusát, melyet állandóan hallanak, nehezen lehet megszokni — vallja Kelemen Ida oktató.

Ideiglenesen kialakított új szálláshelyük, mely egy hónapig az otthonuk is egyben, egy nagy családi táborozásra emlékeztet. A felakasztott óriási naptáron már a hatodik napot húzták ki. A vállfára aggatott melegítők, dzsekik az összekötő csöveken lógnak, a személyes holmik kis egymásra rakott műanyag polcokon kaptak helyet. Nyolc matrac, fekvőhely biztosítja a pihenést, állandóan cserélődnek az erőt gyűjtők. Mivel szűk a hely, fontos a célszerűség, helytakarékosság. Így is megtörténik néha, hogy a másik sportcipőjébe szöknek bele — mondják a lányok mosolyogva. Egy kis láb-, kézsérülésen kívül eddig nem esett nagyobb baj senkivel, szerencsére. Vigyázni kell a mozgásra, mert sokszor beesik az eső, és megcsúszhatnak a vizes részen. Már kérték, hogy javítsák meg a sátor tetőzetét, hisz hosszú a hónap, nem lehet ázottan benn ülni a sátorban. Mivel nincs levegőmozgás, nehezen száradnak a ruhák is. A csapattagok naponta hat-hét órát aerobikoznak a színpadon, és ugyanannyit töltenek el a kispadon, feszülten figyelve, nehogy valami miatt megálljon a mozgás. (Megtörténhet az is, hogy elveszik az áramot — mint már két esetben —, de a mozgásnak nem szabad leállnia. Éjszaka villanylámpákat készítettek elő szükség esetére.) Tehát gyakorlatilag egy személynek naponta 16 órát kell ébren lennie, a többit pihenéssel, étkezéssel, zuhanyozással, lazítással tölti ki. A szabályzat megengedi, hogy különböző stratégiákat dolgozzanak ki, amelyek jobban megfelelnek nekik. De mindenki betartja a Guinness által készített szabályzatot, még a mellékhelyiségbe is kísérővel mennek.

Mivel fokozottabban igénybe vevődnek az izmok, masszírozásra, természetgyógyászatra van szükség, amire a Rara-Avis Természetvédő Egyesület elnöke figyel. Arra pedig nem is gondoltak, hogy az állandó ruházatviselés is tartogathat meglepetéseket. De nem ezek a nagyobb gondok, hanem a lelki próbatétel — vallja Kelemen László. Nincs kommunikációáramlás, nem kapnak híreket otthonról, mert a szabályzat értelmében nem kereshetik meg őket a hozzátartozók. A csapat tagjai mind jó családból származnak, ahol figyelnek egymásra. Meg aztán hiányzik a barát, barátnő, a szerelem most csak plátói lehet. Szerencsére felkészültek testileg-lelkileg is a megpróbáltatásokra, sikerül megbeszélni a felmerülő problémákat. Mindezt csak nagyon összerázódott, jó csapatszellemmel rendelkező emberekkel lehet végigcsinálni. Akik tudják, hogy mire vállalkoztak, bíznak sikerükben. De elsősorban nem a világhírnév a cél, hanem önmaguk legyőzése…

Az Ida Aerobic megköszöni az eddigi támogatásokat a magánembereknek, intézményeknek és cégeknek, további támogatásokat fogadnak el az aerobikmaratoni fenntartására. Külön köszönet a Coca-Cola cégnek, amely 2500 liter vízkészletet biztosított számukra.

Jelenleg 5000-nél több aláírás gyűlt össze, nagy az érdeklődés mind a média, mind a városlakók részéről. Kelemen László egy nyugdíjas bácsit említ, aki naponta reggel tíztől éjszaka kettőig figyeli a munkájukat. Sőt, volt rá példa, hogy a gyermekekkel együtt aerobikozott. Mindez biztatást jelent a csapat számára, hogy mellettük, velük együtt drukkol a város is a siker érdekében.

Hajrá, fiúk, hajrá, lányok! Csak így tovább!

(józsa)

 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Bodok szálloda
Bodok szálloda
Küldő: Veres László-D.
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload