BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 3 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Nem kell a támogatás

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2004. augusztus 09. hétfő, 02:00
Kategória: Archív
 
Vannak olyan programjaink, melyekkel támogatni tudjuk a kis és közepes vállalkozásokat - jelentette ki Kelemen Tibor, a munkaerő-ügynökség igazgatója -, de sajnos csekély az érdeklődés irántuk. Valamelyest értjük a tartózkodást, hisz mind a kedvezményes kamatú hitelek, mind a vissza nem térítendő támogatások elnyerésére meglehetősen tekintélyes dossziét kell benyújtani, és sűrű az ellenőrzés is, mert az uniótól kapott pénzekkel felelősségteljesen kell bánni, mégsem érthető a tartózkodás, hisz a vállalkozók zöme még ma is tőkehiányra panaszkodik, miközben a megyének leutalt 36 milliárdos támogatott hitelkeretből mindössze 11,6 milliárdra volt igény. Azon is gondolkodtunk - folytatja Kelemen -, hogy talán a kommunikációval volt baj, hiányzott az előnyök felmutatása, a feltételek pontos ismertetése, ezen változtatandó, augusztus 25-én e témában tanácskozást szervezünk, több mint kilencven meghívót küldtünk el különféle cégek vezetőinek, hogy pontos és kimerítő tájékoztatást nyújtsunk a támogatások különféle formáiról. Tudniillik ezek igen kedvezőek, mindössze 5,1 százalékos a kamatláb, s ha a vállalkozás jó, a cég más támogatási lehetőségeket is igénybe vehet. Ami a vissza nem térítendő hiteleket illeti, arra még várni kell, a kerettörvény elkészült, de nem született meg a kormányhatározat, mely nevesíti a szegénynek tartott településeket, melynek vállalkozói erre a támogatási formára pályázhatnak.

Vállalkozóink sajnos másfajta állami támogatást sem vesznek igénybe. Van egy olyan rendelet, hogy a cégeknek nem kell fizetniük a munkanélkülisegély-alapba az előírt 3 százalékot, ha munkanélkülieket alkalmaznak legalább hat hónapra. Egyetlen vállalkozó sem élt a kedvezménnyel, mindössze két cég használt ki egy másik lehetőséget, miszerint ha három évvel nyugdíjazás előtt álló személyeket alkalmaz, ez idő alatt a munkaerő-ügynökség fizeti a minimálbért az alkalmazónak. Van pénz a fiatalok támogatására is, de kevés az igénylő, pedig az egyedülállók, a lányanyák vagy gyermekeiket egyedül nevelő, 25 év alatti ifjak közül sokan súlyos nincstelenségben élnek, mégsem igénylik a támogatásokat.

Idén június 18-án jelent meg a Hivatalos Közlönyben az a kormányhatározat, miszerint a frissen egyetemet végzetteknek 4,2 millió lejes fizetéstámogatást biztosít a kormány. Sajnos, még a tanügy sem élt ezzel a lehetőséggel, holott a kezdő tanári fizetések ennél alacsonyabbak. Ha igényt tartana a támogatásra, jobban meg tudná fizetni az idén végzetteket, a fennmaradt fizetési alapból meg kiegészíthetné az idősebb pedagógusok bérét.

Kovászna megyében jelen pillanatban mindössze 2500 a fizetett munkanélküli, számon tartanak még 3500 személyt, akinek nincs állása, de már nem kap segélyt. Mindkét szám olyan alacsony, hogy ezekkel állásteremtő uniós támogatásokat ide hozni nem lehet. Közben 96 000-re becsüljük az aktív lakosság számát, tudjuk, hogy 23 000 nyugdíjas él a megyében, 30 000-re tehető a vállalkozók és mezőgazdasági dolgozók száma, körülbelül 22 000 alkalmazottunk lehet, 6000 munkanélküli, a fenmaradó ezrekről semmit sem tudunk. Észleljük, hogy meglehetősen nagy a munkaerő-mobilitás, sokan Magyarországon, kevesebben más megyékben vállalnak munkát, de ezzel saját megyénk gondjain nem segítünk. Pedig készek lennénk rá - zárta mondandóját Kelemen Tibor.

(s)

 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Dezső Panzió **
Dezső Panzió **
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload