BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 3 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Se pénz, se szerződés (Egészségügy)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. április 24. csütörtök, 08:43
Kategória: Közélet
 

Május 1-jétől új szerződés alapján kellene együttműködniük a kórházaknak és a családorvosoknak az egészségügyi pénztárral, de néhány nappal a határidő előtt a szaktárca még nem tette közzé a vonatkozó módszertant. Szintén jövő hónap elejétől lép érvénybe a kórházba utalt betegek otthonról vitt gyógyszereit érintő új szabályozás, amit az egészségügyi minisztérium takarékossági szándékkal kíván bevezetni.

A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Kórház Albert Levente felvételeA kórházaknak ezentúl csak azon betegség kezelésére kell biztosítaniuk a gyógyszereket, amivel a pácienst beutalták – egyéb bajokra otthonról kell vinni az orvos­ságokat, így elkerülhetőek a párhuzamos költségek, ugyanakkor nem vész kárba a beutalás idején el nem használt otthoni gyógyszer, amit a szavatossági idő lejárta után eldobnak – állítja Nicolae Bănicioiu egészségügyi miniszter. A tárcavezető nyilatkozataiban azt is kifejti, a rendelkezést a kórházak vezetőinek kérésére vezetik be, ezt belefoglalják a május 1-jétől érvénybe lépő új keretszerződésbe, amely felváltja az április 30-ig meghosszabbított tavalyi megállapodást.

Lapunk érdeklődésére dr. Antal Álmos, a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház orvosigazgatója elmondta: a beutalt betegek eddig is bevihették a kórházba a krónikus betegségekre felírt gyógyszereket. A baj az volt, hogy ha az a kórházi kezelés alatt elfogyott, a családorvos, illetve a szakorvos nem írhatott fel új adagot, azt a kórháznak kellett biztosítania, vagy a beteg hozzátartozói vásárolták meg teljes árban.

Azzal az orvossal, aki ilyen esetben mégis felírt gyógyszert, ellenőrzéskor visszafizettették az összeget. Antal igazgató egyébként nem tartja helyesnek, hogy a krónikus betegségekre három hónapos recepteket írnak, mert az idős pácienseknél gyakori, hogy kezelést kell váltani, ez esetben elvész a három hónap végéig fennmaradó időre felírt orvosság, az új receptig a betegnek várnia kell, addig pedig teljes árban kell megvásárolnia a drága gyógyszereket. A kórházvezető azt is sérelmezi, hogy bár négy hónap már eltelt az esztendőből, nincs még szerződés, s a minisztérium nem tette közzé annak várható feltételeit, de takarékosságra hivatkozva új szabályozásokat vezetnek be, tulajdonképpen tehát káosz uralkodik az egész rendszerben.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Dezső Panzió **
Dezső Panzió **
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload