BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 2 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Nyert a Tokos zenekar (Fölszállott a páva)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. április 23. szerda, 08:08
Kategória: Közélet
 

Az MTVA, a Duna Televízió és a Hagyo­má­nyok Háza Fölszállott a páva tehetségkutató versenyén a hangszeres szólisták és zenekarok közül kategóriadíjas a Tokos zenekar, amelynek három kolozsvári és két sepsiszent­györgyi tagja a szombati döntőben többszólamú énekkel és szászcsávási muzsikával érdemelte ki a zsűri elismerését.

Vajas Albert, Tókos Csongor Attila, Szép Gyula Bálint, Tóth Adorján Márton és Gergely Elek. Az erdélyi döntősök mind jól szerepeltek: a nyárádszeredai Bekecs Nép­tánc­együttes az Emberi Erőforrások Minisz­tériu­ma határon túli produkciónak ítélt különdíját kapta, a közönségdíjat pedig a húsvéti böjti éneket előadó kosteleki Vaszi Levente nyerte.

A Tokos zenekar produkcióját értékelő Sebő Ferenc, a zsűri elnöke szerint a zenekar játékán nagyon érződik, hogy személyesen a szászcsávási muzsikusoktól tanultak, hallották őket élőben zenélni, többszólamú énekükről pedig Agócs Gergely zsűritag azt mondta, jól fésült és művelt. Érdemes megjegyezni, hogy a magyar népdaléneklésben is ritka, de Erdélyben egyedülálló szászcsávási többszólamúság a zsoltáréneklés mintájára alakult ki, megszületése 1877- re tehető, amikor Dali István segédpap és Belle József tanító megalapította a csávási dalárdát.

Lapunk kérdésére Tókos Csongor, a Tokos zenekar sepsiszentgyörgyi prímása a döntő után elmondta, nagyon örvendenek az elismerésnek, ami számukra ugyanúgy építő jellegű, mint az egész verseny, mert rájöttek, jobban hozzá kell állniuk a muzsikáláshoz, ha további meghívásokra számítanak. A díjjal járó kétmillió forintot a hangszerek felújítására és egy cimbalom vásárlására szeretnék költeni – közölte. A zenekar másik szentgyörgyi tagja Gergely Elek (harmonika, nagybőgő), hárman pedig kolozsváriak: Vajas Albert (hegedű), Tóth Adorján Márton (nagybőgő, brácsa), Szép Gyula Bálint (brácsa, hegedű).

Az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában a szolnoki Kacsó Hanga Borbála, a szóló- és páros táncosok kategóriájában a budapesti Kaszai Lili és Fundák Kristóf lett a Páva győztese. A tánccsoportok közül a topolyai Cirkalom Táncegyüttes kapta a legtöbb pontot a zsűritől. A díjakat Szabó László Zsolt, a Média­szolgáltatás-támogató és Vagyonkeze­lő Alap (MTVA) vezérigazgatója adta át, aki bejelentette, a versenyt jövőre gyermekek számára hirdetik meg.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Sepsiszentgyörgy Ujnegyed
Sepsiszentgyörgy Ujnegyed
Küldő: roland
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload