BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 éve, 11 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Piacmustra húsvét küszöbén

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. április 18. péntek, 08:22
Írta: Demeter Virág Katalin   
Kategória: Közélet
 

Mélyen zsebbe kell nyúlnunk az ünnepi előkészületek hevében még akkor is, ha szerényebb családi húsvétra készülünk – a piac gazdag felhozatalából összeállítható hagyományos menüsorra idén is több száz lejt kell áldoznunk.

Albert Levente felvételeNagyon sokan érdeklődtek, és vásárló is akadt tegnap a sepsiszentgyörgyi központi piac elkülönített részén kínált friss bárányhúsra, melyet egységes áron, 25 lejért ajánlottak a gazdák. Négy asztalnál darabolták, mérték a zsenge húst, belsőségeket a vásárlók igénye szerint, egy nyugdíjas úr kis híján száz lejt fizetett a mérlegre halmozott fél bárányért.

A sülthöz dukáló krumplisalátához 1,8–2 lejért mérik a hazai pityókát, a hagyma kilója 3–4 lej. Egy nagyobb adag friss salátára is többet kell áldozni 20 lejnél: a melegházi paradicsomot tíz lejért mérték, árkosi kistermelő egy lejért kínálta a zsenge zöldhagymát, háromcsokornyi hónapos retek pedig már öt lejért is elvihető, a fejes salátáért a legtöbb asztalnál 1–2 lejt kell fizetni. Spenóthalmokon négylejes árcímkét látni leggyakrabban, a petrezselyemzöld, friss kapor és lestyán kötéséért egy lejt kértek, de sóskát, medvehagymát is több asztalnál árulnak, két lejért beszerezhető a friss, illatos fűszer csomója.

Leveszöldségből még a tavalyi termés sorakozik a legtöbb árusnál, murkot három, petrezselyemgyökeret 8–10, zellergumót pedig 6–8 lejért mérnek.

Gazdag a kínálat a tejterméket forgalmazóknál is, a vajnafalvi friss ordát 18 lejért ajánlották, a juhsajt 20, a sós sajt 18–20 lej, az érlelt sajt kilója pedig harminc lej. Tehéntúrót 17, juhtúrót 22 lejért kínáltak, a zsíros tejfölért 17, a házi vajért pedig 36 lejt kell fizetni, a házi joghurt literét hat lejért adják.

Sokak számára füstölt sonka nélkül elképzelhetetlen a közelgő ünnep, a piaci hússzéknél 25 lej körül, a közeli boltokban kedvezményes áron, 18 lejért szerezhető be.

Elmaradhatatlan étek ilyenkor a tojás is, tegnap fölöttébb jól fogyott a piacon, a legtöbb helyen 38 baniért kínálták darabját, a hozzá való festéket pedig szín és minőség függvényében már egy lejért beszerezhetjük. Amennyiben a háziasszony maga sütne bejglit, a dióbél kilójáért húsz lejt kell fizetni, a kenyeret, péksüteményt forgalmazó kis bódékban pedig 12–15 lejért ajánlották a diós és mákos süteményt, de akár fél rudat is vásárolhatunk hat lejért.

Mindezek csupán a szűk, családi ünneplés hozzávalói, a legtöbb háznál azonban vendégvárásra, locsolók fogadására is készülnek, így aprósüteményekre, italfélére vélhetően további össze­get kell még fordítani.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Galambok
Galambok
Küldő: Ruszka Margó
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload