BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 3 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Beterelnék a krumpliárusokat (Baróti piac)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. április 10. csütörtök, 08:53
Kategória: Közélet
 

Baróton az évek során megszokottá vált, hogy a krumplit, virágot és gabonát árulók a piac előtt vernek tanyát – ám az egészségügyi és piacrendészeti szabályok miatt a polgármesteri hivatal változtatna e rossznak vélt hagyományon. Az árusok ódzkodnak bemenni, mert nehéz az árut bevinni, s attól félnek, a vásárlók sem szívesen cipelik a nagy tolongásban a nehéz zsákokat.

A szerző felvételeSzakács László baróti alpolgármester azt mondja, az elmúlt időszakban többször is próbálták szép szóval meggyőzni az embereket, de nem jártak sikerrel, ezért a hatóságok segítségét kellett kérniük. A rendőrök és az állat-egészségügyi hatóság munkatársai most sem büntettek, írásos figyelmeztetéssel reméltek célt érni. „Ha kint árulnak, nem kell standokat állítaniuk, elég, ha a földre rakodnak, ám zavarják a közlekedést, ráadásul a piacon kívüli területen munkatársainknak nincs hatáskörük, és cédulát sem vághatnak nekik. Remélem, az árusok megértik, hogy a helyzet tarthatatlan, be­mennek a számukra kijelölt helyekre, s nem lesz gondunk velük töb­bet” – mondotta az alpolgármester.

Sikó-Barabási Sándor megyei főállatorvos szerint az önkormányzat csak kötelességének tesz eleget, amikor az engedélyezett helyre akarja visszaszorítani az ételnek szánt áru kereskedelmét: a közfogyasztásra szánt termékeket csakis az ellenőrzésük alatt álló helyen lehet eladásra kínálni. „Amit utcasarkon árulnak, az kicsúszik ellenőrzésünk alól, azaz nagyobb a veszély, hogy valamilyen fertőző betegséget kapunk el. Gondoljuk csak el: az utcán megfordul kutya és macska, azoknak piszka megszáradva könnyen a murokra és a krumplira kerülhet, onnan pedig szervezetünkbe – akár tébécések is lehetünk, ha nem megfelelő helyről vásárolunk” – nyilatkozta a megyei főállatorvos.

A piac előtt egy neve elhallgatását kérő, Barótra hat éve járó felső-háromszéki krumpliárus azt mondta: reggel (tegnap – szerk. megj.), amikor megérkeztek, a rendőrségre is bekísérték, s próbálták rábírni, hogy menjen be a piac területére. A vita kompro­misszumos megoldással végződött: két jegyet vásároltak, a családja egyik része pedig bement a piacra árulni, ám a zsákokat a bejárat melletti teherautóból kell elvenni. „Nem loptam, és nem drogot árulok, úgyhogy nem értem ezt a behívást a rendőrségre. Az áru zömét eddig is az autóból adtuk el, a földre nem került, amúgy meg az emberek bárhol is vegyék meg a krumplit, használat előtt jól megmossák. Beszéltünk a polgármester úrral is, aki megígérte, őszig lehetővé teszi, hogy hátulról is be tudjunk menni a piac területére – ha ez megvalósul, mi is másként viszonyulunk majd az új feltételekhez.”

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Földvári naplemente
Földvári naplemente
Küldő: Kiss Károly
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload