BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 éve, 10 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Kalandpark, múzeum és színház (Iskola másként)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. április 10. csütörtök, 08:51
Kategória: Közélet
 

Minden bizonnyal tegnap nem maradt üresen egyetlen csúszda, lipinka sem a sepsiszentgyörgyi játszótereken, a közeli turistaösvényeken is egész délelőtt gyermekek masíroztak, csoportok vonultak múzeumokba, kiállítótermekbe, néhány tanterem mozivá változott az Iskola másként elnevezésű hét alkalmából.

Diákok a sugásfürdői erdei kalandparkban. Míg hétfőn és kedden főként a tantermekben tartották a különleges tevékenységeket, tegnaptól kapun kívül merészkedtek a csoportok, osztályok, óvónők, tanítók és osztályfőnökök vezényelték a kicsiket és a nagyokat a szabadtéri foglalkozásokra. Ki korán kelt, ingyenes belépőt nyert a sugásfürdői kalandparkba, sőt, még a mászófalra is, az árkosi iskola a fürdőbe is kedvezményes belépőt kapott, miközben mindkét helyszínen túljelentkezéssel szembesültek.

Nagy volt az érdeklődés az extrém pályák iránt, amelyeket a bátor hatévesek és a tinédzserek is kipróbáltak. Miközben Wagner Attila, a kalandpark megálmodója, kivitelezője és működtetője a gyermekek lépéseit figyeli, irányítja, biztonságukat felügyeli, felesége, Xénia a kezdő fogásokat mutatja meg a gyermekeknek, mert az alapokat mindenkinek tudnia kell, aki kötélre merészkedik. A diákok megjegyzik, bárcsak olcsó lenne majd a belépő, mert jönnének többször is, de nem mindegy, mennyit kell majd fizetni. Május elsejétől ugyanis megnyílik a pálya és a mászófal a nagyközönség előtt is, amikor hétfő kivételével mindennap élvezhető a szabadtéri kalandozás a különböző akadályutakon. A lehetőségnek nemcsak a gyermekek örvendenek, egynémely osztályfőnök is azt mondja, kellett egy olyan terep, ahová a szülők is szívesen elengedik a gyermekeiket, mert az utóbbi időben egyre nehezebb olyan programot szervezni, ahol a mozgásé a főszerep. Pénzes Szabolcs, a Váradi-iskola egyik ötödik osztályának osztályfőnöke lapunknak azt mondta, a megszorítások miatt nehéz kirándulásokat szervezni, ha messzebb akarnak menni a várostól, akkor vonattal utaznak, mert az olcsóbb az autóbusznál, de akkor is rövid távot választanak, és onnan túráznak a környéken.

A napokban nemcsak a kalandpark telt meg diákokkal, a sepsiszentgyörgyi Szé­kely Nemzeti Múzeum és a vadászmúzeum is fogadott diáklátogatókat bőven, a Magma kiállítótérben is nagy volt a sürgés-forgás, ahol a kortárs képzőművészet műhelytitkaiba lestek be az érdeklődők, de a rendőrség és a mentőszolgálat is jócskán besegített a tananyagnál sokkal szélesebb körű, gyakorlati szempontból is értékesebb tudást nyújtó tájékoztatásba. A Tamási Áron Színház is kinyitotta kapuit a diákok előtt, délelőtti előadásaival jókora lépést tett a fiatal korosztály megnyerése irányába.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Virágfutár!
Virágfutár!
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload