BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 3 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Környezettudatosságra nevelnek a zágoni Mikesben (Iskola másként)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. április 09. szerda, 08:16
Kategória: Közélet
 

Sokszínű programot szerveznek a tanulók számára az Iskola másként hét során a zágoni Mikes Kelemen Általános Iskolában. Szórakozva tanulhatnak, fejleszthetik egyéni készségeiket, de nagy hangsúlyt fektetnek a természet iránti érdeklődésükre, azt szeretnék, ha a diákokban kifejlődne a környezet tisztasága iránti igény – mondta el érdeklődésünkre Bedneag Gábor iskolaigazgató.

A tornateremben ropták a táncot a fürge lábú gyermekek.Fontos helyet kapott a programban a néptánc oktatása. Zágon frissen kinevezett református lelkésze, Dezső Tibor Attila és felesége kezdeményezte a néptáncoktatást. Dezső Ágnes hetente tanít néptáncot az iskolában, de ezen a héten lehetőségük nyílt napon­ta foglalkozni a gyermekekkel. Tegnap a harmadik-negyedikesek és tanítóik – Beder Melinda és Tusa Csilla – rophatták a táncot az iskola tornatermében, a zenélésben közreműködött a Dezső házaspár fia, István is. A táncos lábú lelkész érdeklődésünkre elmondta: az iskolába járnak néptáncra fogékony gyermekek, feltett szándéka, hogy számukra tánccsoportot alakítson. Nem egy nagy létszámú csoporttal kíván dolgozni, sokkal inkább a minőségre fektetné a hangsúlyt – vázolta.

Az I. B osztályban kézműves-foglalkozáson vehettek részt tegnap a tanulók. Márton János tanító vezetésével krepp-papírból, természetbarát anyagokból varázsoltak tavaszi virágokat, díszeket készítettek húsvéti tojásokra, húsvéti ajándékként tojástartó kosarakat ügyeskedtek össze.

Márton János elmondta, az alapokat ugyan ismerteti a gyermekekkel, de engedi, hogy a munka során saját elképzeléseiket, terveiket is életbe ültessék, megnyilvánulhasson egyéniségük.

A rendhagyó hét további programjai között tojásfestés, falu- és természetismereti kirándulás is sze­repel. Csütörtökön néhány gyerekkel a zabolai népdalvetélkedőn vesznek részt – részletezte Beder Melinda. Pénteken a Zágon-patakának falusi partját kívánják megtisztítani a helybeliek által elszórt szeméttől. Szeretnék, ha a fiatalok gondolkodásmódja megváltozna, sértené szemüket a természetben elszórt szemét, és megszoknák azt, hogy egyénenként is figyelmet fordítsanak a környezet tisztán tartására – sorolta a célt Bedneag Gábor. Az összegyűlt szemetet újrahasznosítás céljával adják majd le.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Kis sétány az Erzsébet parkban
Kis sétány az Erzsébet parkban
Küldő: Laukovics Hunor
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload