BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 3 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Igazi hungarikum

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. április 07. hétfő, 08:35
Kategória: Közélet
 

Nem túl gyakori, hogy választások napján ne az a kérdés foglalkoztasson, ki is nyeri a megmérettetést, mely párt alakíthat kormányt, lesz-e stabil parlamenti többség a felálló hatalom mögött.

Márpedig tegnap, az országgyűlési választások napján jóformán csak olyan, kis túlzással részletkérdésnek nevezhető problémák miatt izgulhattunk, mint hogy a kormányzó pártszövetségnek lesz-e ismét kétharmados többsége, megelőzi-e a magát baloldalnak nevező posztkommunista-liberális szörnyszövetséget a Job­bik, avagy sikerül-e átlépnie a parlamenti küszöböt az ellenzéktől és kormányoldaltól egyaránt elkülönülő LMP-nek.

Nyugodt távolságtartással ennek ellenére sem figyelhettük a történteket. Főként azért nem, mert ezúttal nem a szemlélődő, az arénán kívülre szorult szurkoló szerepét szánták nekünk: magunk is részt vehettünk a voksoláson, beleszólhattunk a nemzet sorsának alakításába. Izgulhattunk kicsit azért, vajon vissza­igazolja-e a Magyarország határain kívül élő magyarság azt a nemzetegyesítési törekvést, amelyet Orbán Viktor kormánya négy évvel korábban meghirdetett. És azért sem tekinthettük előre lejátszottnak a mérkőzést, mert volt már arra példa – a legszembetűnőbb 2002-ben –, hogy győztesnek ígérkező játszmáknak vereség lett a vége.

A tegnapi voksolás üzenete viszont minden tekintetben egyértelmű. A Fidesz győzelme nem egyszerűen fölényesnek minősíthető: a legsúlyosabb gazdasági válság éveiben kormányzó alakulat olyan erőteljes felhatalmazást kapott ismét a választóktól, amely kisebb csoda – annál is inkább, mert az oly hosszú éveken át recesszió sújtotta Európa legtöbb országában a kormányok megfizetik az árát a sokszor elkerülhetetlennek tűnő kiigazító intézkedéseknek, melyek leggyakrabban kimerülnek a lakosságot érintő megszorításokban. A közteherviselésbe a bankokat, multikat is bevonó, unortodoxnak nevezett magyar gazdaságpolitika viszont eredményesnek bizonyult, és ezt a lakosság is elismerte. Ebben a vonatkozásban európai rekordnak vagy inkább hungarikumnak számít a Fidesz-kormányzás: úgy vezették ki a legmélyebb gödörből az országot, hogy a lakosság bizalmát mindvégig megőrizték.

De nemcsak a gazdaságpolitika, hanem a nemzetpolitika vonatkozásában is egyértelmű a választás eredménye. A könnyített honosítási eljárással magyar állampolgárságot kapott külhoni magyarok igen jelentős hányada regisztrált és részt vett a választásokon – nem végleges adatok szerint 150 ezer körüli levélszavazatot adtak le –, Erdély pedig élen járt ebben. Az pedig a hungarikumot kiegészítő sajátosság, egyfajta „transzilvanikum”, hogy a külhoni magyarság körében 95 százalék körüli a Fidesz támogatottsága.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

áradás után
áradás után
Küldő: Kocsis-B. János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload