BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Lehetne másként (Tollraforgó)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. április 02. szerda, 09:35
Kategória: Közélet
 

Nem kell ahhoz túlzott képzelőerő, hogy meggondoljuk, mit várnak el a diákok az Iskola másként elnevezésű hét programjaitól.

Semmi­képpen nem azt, hogy tantermekben üldögélve hallgassanak előadásokat, oldjanak meg feladatokat, még akkor sem, ha egy kicsit másként történik mindez, mint a megszokott tanórákon. Márpedig a háromszéki iskolák egy részének említett hétre tervezett tevékenységei alig térnek el ettől, kevés az igazán jó ötlet, a valóban másként szervezett iskolahét. Ez tűnik ki azokból a programtervekből, amelyeket a magyar tannyelvű iskolák többsége is románul fogalmazott meg – legalábbis így érhetőek el a megyei tanfelügyelőség honlapján, ahol való igaz, ritka a magyar szó. De lehetne másként.

Annak ellenben, hogy kevesen fognak településükön kívülre kirándulni, netán több napra elutazni az április második hetére hirdetett alternatív iskolahéten, más oka is van: az oktatási minisztérium legújabb rendelete szerint olyan sok engedélyt kell beszereznie annak, aki diákokat utaztat, hogy nem csoda, ha a pedagógusok tízszer is meggondolják, útnak induljanak-e. Marad a közeli erdő, ami nagyszerű terep a természetközeli együttlétre, megunni sem lehet, csakhogy a tágabb környezet, a szülőföld megismerése, megismertetése is roppant fontos, nem lenne szabad agyonbürokratizált szabályzókkal megakadályozni. Inkább kellene szorgalmazni, sőt, anyagilag is támogatni a diákutaztatást, és lehetne ez a hét az iskolán kívüli szellemi gyarapodás lehetősége. Szervezetten, közösségben. Egyszóval: lehetne másként.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Az ősz csodálatos színei
Az ősz csodálatos színei
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload