BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 5 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Gazdaságélénkítés helyett

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. március 31. hétfő, 07:59
Kategória: Közélet
 

Ha abból indulunk ki, hogy a hivatalos adatok szerint Románia az európai uniós tagállamok között is kiemelkedő gazdasági növekedést ért el tavaly – a nemzeti össztermék 3,5 százalékkal bővült –, érthetetlen, miért folyamodik mégis burkolt megszorításokhoz a kormány.

Mert az üzemanyagra áprilistól kivetendő illeték bizony annak számít: a drágulás ugyanis begyűrűzik a többi termék árába, visszaveti a fogyasztást, és többletkiadást jelent a vállalkozások számára.

Ha viszont alaposabban elemezzük a Ponta-kormány gazdaságpolitikáját, az intézkedésen nem csodálkozhatunk. A szociáldemokrata miniszterelnök majd’ kétéves regnálása során ugyanis egyértelművé vált: semmiféle gazdaságpolitikai elképzelése nincs a hatalomnak.

Az állami alkalmazottak bérének visszaállítása után keletkező költségvetési űrt a jól bevált recept szerint igyekeztek pótolni újabb adónemek bevezetésével, s mert idén két választást is tartanak, Pontáék a szemfényvesztő, populista döntésektől sem riadnak vissza. Nyugodtan ide sorolhatjuk a minimálbér emelését is: a pár tíz lejes többletjövedelmet elnyeli az üzemanyagra kivetett illeték és az energiaárak növekedése nyomán felgyorsuló infláció, valós életminőség-javulást tehát nem tesz lehetővé. Ráadásul a vállalkozók, a gazdaságot életben tartó magánszféra számára óriási terhet jelent az intézkedés, mely munkahelyek megszűnésében, újabb állások létrehozásának elnapolásában üthet vissza. A társadalombiztosítási járulék oly gyakran ígért csökkentését pedig egyre csak halogatja a kormány, a munkáltatók és munkavállalók számára egyaránt előnyös, újabb munkahelyek létrehozását könnyítő döntést folyton újabb és újabb feltételekhez kötik: hol a Nemzetközi Valutaalapra hivatkoznak, hol pedig az államháztartás egyensúlyát féltik, az első negyedévi költségvetési bevételektől teszik függővé.

A többéves visszaesés, az elnyúló re­cesszió után, a kedvező európai konjunktúra nyomán végre beindulhatnának a gazdaság motorjai. Kis kormányzati ösztönzésre lenne szükség csupán – nem pedig arra, hogy újabb terheket rójanak a válság és a hatalom tehetetlensége nyomán amúgy is súlyos vérveszteséget elszenvedett magánszférára. Ha már segíteni nem tudják, legalább ne akadályozzák az éledezést.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Gyimes
Gyimes
Küldő: Horvath Tas
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload