BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 3 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Nézőkkel bicikliztek a színészek (Színházi világnap Sepsiszentgyörgyön)

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. március 28. péntek, 09:31
Kategória: Közélet
 

Hat előadást tartottak tegnap Sepsiszentgyörgyön a színházi világnap alkalmából, a megyeszékhelyi iskolákban színművészek olvasták fel Brett Bailey dél-afrikai drámaíró, rendező üzenetét, ám a nap leglátványosabb mozzanatának a délutáni jelmezes biciklis felvonulás bizonyult, azon a megyeszékhelyi társulatok művészei is részt vettek.

Albert Levente felvételeA vállalkozóbb szellemű résztvevők jelmezeket kölcsönözhettek a Tamási Áron Színház jelmeztárából, Nyisztor Angéla félszáz érdeklődőnek biztosított egy-egy érdekesebb ruhadarabot. – Kaphatok egy cilindert? – kérdezte egy piros frakkos hölgy, aki előbb egy feketét próbált, aztán egy világosabb színű mellett döntött. A színház előtti téren arcfestést is lehetett igényelni, ezzel a lehetőséggel többnyire fiatalabbak éltek. Délután fél négyre mintegy 150–200 kerékpáros gyűlt össze, köztük számos színész is, az indulást Diószegi Attila jelentette be, igaz, ő egy robogóval állt a bringások élére, Nagy-Kopeczky Kálmán pedig görkorcsolyával vágott neki az öt kilométeres útnak. Sepsiszentgyörgyön egyébként hagyománya van a biciklis rendezvényeknek, így a tegnapi, Színház két keréken nevű akció csak abból a szempontból számít újdonságnak, hogy színészekkel eddig még nem szerveztek ilyen megmozdulást. A kezdeményezők arra gondoltak, ez a világnap jó alkalom arra, hogy bárki együtt kerékpározhasson a színészekkel, illetve hogy ebben a formában, egy kicsit emberközelibben hozzák ki a színházat az utcára. A kerekező színészek egy-egy előadásban használt jelmezükkel álltak be a sorba, összességében igen változatos, színes összképet eredményezett a ruhakollekció. A kerékpárosok négy óra tíz perckor értek vissza a színház elé, még Bocsárdi László direktor is megnézte őket az ablakból, majd Diószegi Attila hangosbemondóján köszönte meg a jelenlétet, s arra bátorított, jöjjenek minél többen, többször színházba. A résztvevők búcsúzásként magasba emelték bringájukat, majd szétszéledtek. D. Albu Annamária érdeklődésünkre azt mondta, jó, de ráérős biciklizés volt, olyan lassan mentek, hogy majdnem összeütköztek, igaz, ha gyorsan végigtekernek a városon, akkor senki sem figyel rájuk. Mátray László úgy fogalmazott, a színházi világnap főként a nézőknek ünnep, esélyük van valami speciálisat látni, most például kipróbálhatták, milyen egy-egy jelmezbe bújni, de ő maga különösebben nem ünnepel, este ugyanúgy előadásra készül, mint máskor.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

P151010_13.41
P151010_13.41
Küldő: Gal mihaly
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload