BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 7 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Generációk a Kultúrkertben

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2013. április 29. hétfő, 08:01
Írta: Ferencz Csaba   
Kategória: Szent György Napok 2013
 

Nem csak nosztalgia, ami belengte a múzeumkertet három napon át. Annyi az ismerős arc, hogy már-már időutazásként éljük meg, korai Szent György Napokkal az emlékezetünkben.

Akkor még nem Erdély legnagyobb városünnepe, hanem amolyan itthoni hét végi mulatság volt „házi” koncertekkel. Akkor még színpad és nézőtér szereplőit az egymásra hangolódás természetes ösztöne vonta egy közös (hang)rendszerbe.

Erre a hangulatra – bár nem volt szerencséjük akkor tapasztalni – az azóta felnövő generációknak is van „fülük”. Szüleikkel, sőt, nagyszüleikkel együtt ugyanis egész hétvégén benépesítették a múzeum ebből a szögből kissé komor épülettömbjének tövébe telepített színpad környezetét. A legkisebbek babakocsiban vagy fiatal anyukák ölében, az óvodások-kisiskolások hancúrozva, sőt, táncra perdülve, a tizenévesek éledő odafigyeléssel, a huszonévesek már aktív résztvevőkként. Miközben árad a minőségi zene, s ha a produkciók előadói között a dzsessz, a blues és a világzene nagy öregjei, világhírű képviselői is feltűnnek, ez csakis azt erősíti, amit már egy ideje egyre többen ismernek el: „házi” zenészeink ott vannak már az élvonalban, a világ bármelyik színpadán megállnák helyüket.

De vissza a Kultúrkertbe, ahol ezen a hétvégén minden fellépő „hazaivá” nemesült, a messzebbről érkező ismert vagy kevésbé ismert nevek is azzá válnak, s csak azt sajnálhatjuk, hogy lehetetlen délutántól késő estig folyamatosan zenébe merült állapotban lenni. A „telítettség” állapotában elugrunk egy pohár borért, sörért, gyors harapnivalóért, s meghallgatjuk az éppen „szolgálatosok” beszámolóját, ami szinte kivétel nélkül a „kár, hogy nem hallottad” mondattal kezdődik vagy zárul.

A napi négy-öt kiváló produkció szereplőinek felsorolásával-értékelésével nem untatjuk az olvasót. A krónikás lelkesedéséről meg győződjön meg mindenki személyesen, és soha többé ne mulassza el a reméljük hosszú életű Kultúrkertet meglátogatni...

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Kézműves karácsonyi vásár a múzeumban
Kézműves karácsonyi vásár a múzeumban
Küldő: Szeles József
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload