BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 7 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

A kultúra temetése

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2013. április 29. hétfő, 08:00
Írta: Farkas Réka   
Kategória: Szent György Napok 2013
 

Maroknyi fiatal, akiknek elegük van az egészből. A giccsből, a kultúrának nevezett, kétes minőségű produkciókból, az érték és mérték nélküli fogyasztásból. S még kétmaroknyi fiatalt, akiket könnyedén maguk mellé állítanak, majd a komoly, szekeres gyászmenet útnak indul, és temetik a kultúrát.

Albert Levente felvételeTeszik ezt Sepsiszentgyörgyön a Szent György Napok forgatagának szombat kora délutánján. Vonulnak végig a bóvliárusok sátrai, az értelmetlen giccses játékok között, és közben szól a hangosbemondó: Ne figyeljenek ránk, ne pazarolják idejüket, vásároljanak, fogyasszanak! Döbbent arcok, értetlenkedő járókelők, egy-egy kínos félmosoly. Nem értik, s nem is akarják érteni. Találgatják: talán Băsescu ellen tüntetnek, vagy az autonómiáért? A groteszk felvonulás elbizonytalanítja a többséget, érzik(forma), hogy valami különleges történik, de a lényeg mintha mégsem jutna el. Közben ünneplőbe öltözött cigány gyerekek kapaszkodnak a koporsót szállító szekérre (a félmeztelen király és az angol királynő integetését imitáló székely ruhás lány, valamint a pókembermaszkot viselő fiú mellé), és büszkén lengetik a székely, a magyar, a román vagy az uniós zászlót. S húzzák a szekeret feketébe öltözött fiatalok, taszítják társaik. Vonulnak újra meg újra a Szent György-napi forgatag legriasztóbb, legharsányabb, leg­giccsesebb részén. Vannak köztük színészek, zenészek, képzőművészek, s akadnak szép számban diákok. Megmutatják, hogy van a városünnepnek egy másik, egy kevésbé vonzó oldala, s ugyanez hétköznapjainkat is uralja: az értelmetlen, fölösleges pénzköltés, a valós értékek semmibevétele, félresöprése.

Vészharangkongatás volt, üzenet. Talán a Szent György Napok legfontosabb üzenete!

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Virágfutár!
Virágfutár!
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload