BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 7 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Sokszínű néptáncforgatag

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2013. április 29. hétfő, 07:58
Írta: Fekete Réka   
Kategória: Szent György Napok 2013
 

Látván a több száz táncos lábú gyermeket a Kultúrkert színpadán, már-már arra hajlik a néző, nyissunk közösen mi, háromszékiek egy alapot, havonta tegyünk bele családonként egy lejt, és terjesszük ki a megyei tanács nép­viselet-programját minden iskolára, településre, meg ne történhessen, hogy valaki táncolni akar, és nincs hozzá kellő ruházata.

Óvodák, iskolák csoportjai mutatták be műsoraikat olyan feszes egymásutánban, hogy az elmúlt három nap alatt több mint ezer percet dobogtattak azon a színpadon, amelynek deszkái mozogtak, amelyet hátul nem biztosítottak támfallal vagy legalább korláttal, ahonnan szombat délelőtt a színpad mögé zuhant egy kislány és egy kisfiú. A felelőtlenség netovábbja, hogy míg óriási összegeket fizetnek a szervezők a színpad fölé magasodó sátorért, nem jut pénz, de leginkább odafigyelés a deszkák alátámasztására, a szegélyek kiképzésére. Ez ellenben nem szegte kedvét a táncosoknak, kicsik és nagyok hatalmas sikert arattak, hisz ott voltak szüleik, nagyszüleik, a zsúfolt nézőtérről minden szempár rájuk szegeződött, és annyi tenyérből szólt a taps, hogy feledtette az említett kellemetlenségeket.

Érdemes mégis mérleget állítani: a Székely Mikó Kollégium tánccsoportja, a Százlábú és a Százlábacskák néptáncegyüttes, a kézdiszentléleki Perkő, a csíkszenttamási Csonkatorony hagyományőrző néptáncegyüttes, a Plugor Sándor Művészeti Líceum alternatív csoportjai és még néhány iskolás tánccsoport egy rangos amatőr néptáncfesztiválhoz illő szinten mutatkozott be, egy másik kategóriába pedig azok tartoztak, akik ritka kivétellel nem tudtak túllépni a gólyázáson, az öregzsidózáson (felcsíki tánc). Pe­dig lenne néptánc- és népzenei kincsesládánkban, amihez nyúl­ni, amit bizonyított a Nicolae Colan Általános Iskola kisdiákjainak sárközi botolója is (sajnos, a gépzene elvett a varázsból), még néhány csoport előadásában megjelent a játékos pajkosság, mégis némi hiányérzettel maradtunk, mert a produkciók gyakran ismétlődtek. Ennek ellenére jó ez a színes néptáncforgatag, jó látni, hogy ennyi gyermek tanulja és szereti a hagyományos mozgás- és hangzásvilágot.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Brighton
Brighton
Küldő: Ráduly Attila
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload