BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 2 éve, 1 hónapja
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Megveszik a Bodok Szállodát

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2014. június 19. csütörtök, 08:18
Kategória: Közélet
 

Akkor lehet elhinni, amikor a telekkönyvben is Sepsiszentgyörgy városa lesz a bejegyzett tulajdonos, de most már nagy léptekkel közelít a Bodok Szálloda megvásárlásához az önkormányzat: tegnapi rendkívüli ülésén a tanács egyöntetűen megszavazta a szerződés aláírását.

Albert Levente felvételeA vételár 745 000 euró, de ebből ötszázezer eurót kell kiutalni, amit a szépmezői ipari parkhoz szükséges önrész átirányításából nyernek, a többit maga az eladó Olt Turisztikai Társaság törleszti nagyjából 250 000 eurós adóhátralékának befizetésével. A kiadás leosztásából négyzetméterenként 80 eurós ár jön ki a 6161 négyzetméteres alapterületre, ha a rajta levő tízemeletes tornyot nem számoljuk.

A határozatot előterjesztő Antal Árpád polgármester a kilencvenes években magánosított, majd kiürült, leromlott szálloda történetére emlékeztetve elmondta: évek óta várják, hogy egy magánbefektető kezdjen valamit a város egyik szégyenével, de hiába. Korábban a megyei tanáccsal közösen akarták megvenni a szállodát, de azóta a megyeháza több nagy tervbe belevágott, így ebből visszavonult.

Sepsiszentgyörgy önkormányzata azonban jól gazdálkodott, ezért nyakába tudja venni ezt a nyűgöt is, ami évekre megterheli, hiszen nagy értékű beruházással lehet csak korszerűsíteni a jelenlegi romot; az elöljáró pedig bízik abban, hogy öt év múlva erről is ugyanúgy elmondhatják, hogy megérte belevágni, mint a hat éve megvett, és azóta majdnem teljes egészében rehabilitált sugásfürdői ingatlanokról. Az elképzelés az, hogy konferenciateremmel és wellness-részleggel is felszerelt, négycsillagos szállodával gazdagodjon a város, mögéje pedig emeletes parkolóházat szeretnének felhúzni, lehetőleg magántőke bevonásával, esetleg kormánytámogatásból, legrosszabb esetben önerőből. Ezzel nem csupán a város arculatát szépítenék, hanem munkahelyeket is teremtenének.

A már hét éve lakatlan szálloda ügye tehát korántsem ért a boldog befejezéshez, legjobb esetben is évekbe telik, amíg vendégfogadásra alkalmas lesz.

Forrás: Háromszék Napilap (www.3szek.ro)


 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Ischia szigete
Ischia szigete
Küldő: farkas levi
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload