BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 éve
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Hóvirágok a Bodoki-havason

Olvasóink értékelése: / 3
Értékelés:
2009. március 30. hétfő, 09:30
Írta: Administrator   
Kategória: Színes
 

Egy kis csapatunknak jó pár éve közös tavaszi élményben van része. Találkozunk a megbeszélés szerint 10 órakor a málnási sorompónál és irány a Bodoki-havasok csúcsa.

Pár napja még iszonyú szélvihar dühöngött, hullt a hó. Szombatra verőfényes napsütés.

Nagy sár, hó már a felvezető erdei úton is. Kutyagolunk, kerülgetjük jobbra-balra a sarat, a latyakot. A levegő tiszta, selymesen simogat a tavaszi napsugár. A patakon áthaladva az első hágónal már kemény hó fogad. Minden lépés nehéz, süpped a hó a talpunk alatt. Néhol lábszárközépig, térdig. Elfáradunk, tartunk egy-egy pihenőt. A vályúnál már keményen vernek az ütőerek, iszunk a forrásvízből, körben mindenütt hó. A két öreg fa alatt látni egy–egy földnyelvet. Fáradságunk elillan, felsietunk, hogy utunk célját megtapasztaljuk. És ekkor kitárul elénk a hóvirágmező a hónyelvek között. Mégis van tavasz, és lesz is, amíg a hóvirág ezt hirdeti!!!

Ez a kicsi fehér virág milyen nagy erővel töri át a havat, és győz a tél felett! Mint természeti csoda minden fáradságot megér. Közben több fénykép készül. Felmegyünk a csúcsig, a kőnél újra fényképezünk. Megint eltelt egy év. A panoráma pazar a verőfényes nap tisztaságában. Aztán következik a megérdemelt pihenes, evés, pár butykos is kikerül a hátizsákok zsebéből. Tüzet is rakunk egy szalonnázás erejéig. Negyed órát, félórát még lazítunk. Lassan felszedelőzködünk, majd egy rövidebb úton az erdő közt, újra hóban, leereszkedünk.

A nap kitartó ereje már az erdei út szikkadásán meglátszik. Szépen ballagunk vissza a sorompónál elhagyott autók irányába. Ott jut eszünkbe megszámolni, hányan is vagyunk.

Hát tizenketten. Azzal válunk el, hogy jövőre találkozunk ugyanitt.

Nézze meg képeinket: 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Lindababák vásárban
Lindababák vásárban
Küldő: Kocsis Linda
Az önök képgalériája »

Sepsi-piac

Legfrissebb hirdetések
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload