BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 1 hónapja, 1 hete
 • calificari:
  Szakképzések iskola nélkül Dolgozól egy szakmában és nincs még papírod róla? Akarsz külföldön dolgozni és még nincs szakképesítésed? Saját válalkozast akarsz inditani és szakképesitést kérnek? Nem kell suliba járnod ahoz, hogy egy
 • tana balazs:
  meg ervenyese
 • Szalteleki Edit:
  Hungarocell(sztiropor) csomagoló anyagokat készítő gyárba férfi munkaerőt keresünk. Érdeklődni a következő telefonszámokon lehet: +40754786967 vagy +40787727613
 • futshop:
  okkkkkkkkkkkk
 • Gal Tunde:
  valaki nem tudja, hogy a lakonegyedi jatszoterek karbantartasa kinek a feladata?

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

Hóvirágok a Bodoki-havason

Olvasóink értékelése: / 3
Értékelés:
2009. március 30. hétfő, 09:30
Írta: Administrator   
Kategória: Színes
 

Egy kis csapatunknak jó pár éve közös tavaszi élményben van része. Találkozunk a megbeszélés szerint 10 órakor a málnási sorompónál és irány a Bodoki-havasok csúcsa.

Pár napja még iszonyú szélvihar dühöngött, hullt a hó. Szombatra verőfényes napsütés.

Nagy sár, hó már a felvezető erdei úton is. Kutyagolunk, kerülgetjük jobbra-balra a sarat, a latyakot. A levegő tiszta, selymesen simogat a tavaszi napsugár. A patakon áthaladva az első hágónal már kemény hó fogad. Minden lépés nehéz, süpped a hó a talpunk alatt. Néhol lábszárközépig, térdig. Elfáradunk, tartunk egy-egy pihenőt. A vályúnál már keményen vernek az ütőerek, iszunk a forrásvízből, körben mindenütt hó. A két öreg fa alatt látni egy–egy földnyelvet. Fáradságunk elillan, felsietunk, hogy utunk célját megtapasztaljuk. És ekkor kitárul elénk a hóvirágmező a hónyelvek között. Mégis van tavasz, és lesz is, amíg a hóvirág ezt hirdeti!!!

Ez a kicsi fehér virág milyen nagy erővel töri át a havat, és győz a tél felett! Mint természeti csoda minden fáradságot megér. Közben több fénykép készül. Felmegyünk a csúcsig, a kőnél újra fényképezünk. Megint eltelt egy év. A panoráma pazar a verőfényes nap tisztaságában. Aztán következik a megérdemelt pihenes, evés, pár butykos is kikerül a hátizsákok zsebéből. Tüzet is rakunk egy szalonnázás erejéig. Negyed órát, félórát még lazítunk. Lassan felszedelőzködünk, majd egy rövidebb úton az erdő közt, újra hóban, leereszkedünk.

A nap kitartó ereje már az erdei út szikkadásán meglátszik. Szépen ballagunk vissza a sorompónál elhagyott autók irányába. Ott jut eszünkbe megszámolni, hányan is vagyunk.

Hát tizenketten. Azzal válunk el, hogy jövőre találkozunk ugyanitt.

Nézze meg képeinket: 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Mai

2017. október 23., 08:00
Irodalmi pályázat unitáriusoknak
2017. október 23., 11:00
Kiállítás
A nap összes eseménye »

Heti

2017. október 23., 08:00
Irodalmi pályázat unitáriusoknak
2017. október 23., 11:00
Kiállítás
2017. október 25., 18:00
Bibliaóra
A hét összes eseménye »

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Az élet árnyékos oldala
Az élet árnyékos oldala
Küldő: Kiss Károly
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload