BejelentkezésIdőjárás

Szavazás

Értékelje a sugásfürdői sípályát!

Üzenőfal

Legújabb üzenet: 11 hónapja, 2 hete
 • Ceglédi Csaba:
  Eltelt 9 nap de senkitől válasz nem érkezett.Mi itt Magyarhonban kicsit pörgősebbek vagyunk.Kösz
 • Ceglédi Csaba:
  Valami miatt a telefonszámok nem mennek át.0040267313649,0040267325679,
 • Ceglédi Csaba:
  A telefonszámok még egyszer:0040267313649,0040267325679,a kislányukat Babának szólítottuk,ma kb.27 éves.Nevem Ceglédi Csaba 7400.Kaposvár Tallián Gy. u.50.0036209477519.email:cegcsaba@gmail.com segítségüket köszönöm !
 • Ceglédi Csaba:
  családot.A telefonszámuk a régi így nem kapcsolható.A telefonszámok a következők:0040267313649,0040267325679,a Posta biztos tudja,hogy ezen számok mire változtak.A hölgy neve Costa Teréz a férje román,Doru-nak szólítottuk a kisleányt Bab
 • Ceglédi Csaba:
  Tisztelt Városlakók!A segítségüket kérném egy személy ill. a családja felkutatásában.Kb. 15 éve felejthetetlen napokat töltöttünk a városukhoz közeli Sugasfürdő erdészházában.Pár éve hiába próbálom felkutatni az akkori ismerős

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek üzenetet

A nap képe

A nap képe

RMKT farsangi bál

Olvasóink értékelése: / 0
Értékelés:
2009. március 03. kedd, 08:56
Írta: Szabó József   
Kategória: Közélet
 

Pénteken a Park vendéglőben rendezte meg a már hagyománnyá vált farsangi bálját a Kovászna megyei Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT).

RMKT farsang

A bált az otthont adó vendéglő szervezésében néhány menyasszonynak és vőlegénynek beöltözött fiatal pár nyitotta meg, majd az est folyamán sor került szórakoztató játékra, tombolahúzásra és karaoke versenyre is. A talpalávalót a Pince vendéglő ismert zenészei szolgáltatták, és a szép számban meg jelent tagok jó kedvvel távozhattak az éjjelbe nyúló farsangi bálról. A farsangi bálon jelen volt Somai József, a Romániai Magyar Közgazdász Társaság tiszteletbeli elnöke. De nézzük mi is a célja ennek a társaságnak? Bács Leventét az RMKT megyei elnökét kérdeztük.

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság 1990. július 28-án alakult meg Kolozsváron. A társaság célkitűzését az alapszabályzat a következőkben fogalmazza meg: tagjai tevékenységének megszervezése és szakmai támogatása, mindenekelőtt abból a célból, hogy minél rövidebb idő alatt át tudják értékelni a diktatúra idején szerzett szakismereteiket, s szakmai felkészültségükben olyan minőségi változást tudjanak elérni, amely nélkül nem lehet hatékony tevékenységet kifejteni a gazdasági nyitás, a piacgazdálkodásra való áttérés feltételei között.

Ezt a ma már kissé túlhaladott és kiegészítésre szoruló célt az alapszabályzat tevékenységi köre a következőkkel bővíti ki: szakmai tanácskozások, tudományos ülésszakok, szakosztályi ülések szervezése; a szakosztályok munkálatainak kiadványokban való ismertetése; szakmai tanácsadás vállalatalapítási és -szervezési, kereskedelmi, hitel- és pénzügyi kérdésekben, különös tekintettel a magánvállalkozásokra, a kialakuló új gazdasági viszonyokra; tagjai szakmai tájékozódását szakkönyvtárak, könyvtárak és folyóiratok segítségével biztosítja, elősegíti tagjai kutatási eredményeinek közlését, támogatja a tagok szakmai továbbképzését.

A társaság megalakulása és a kolozsvári bíróságon történt bejegyzése után (1990. augusztus 2.) Erdély minden részén sorra alakultak az RMKT helyi szervezetei. Ma már, néhány kivételtől eltekintve, Erdély valamennyi megyéjében, nagyobb városában működik RMKT helyi szervezet, szám szerint tizenkettő (Arad, Brassó, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagybánya, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy, Szatmárnémeti, Székelyudvarhely és Temesvár). Szándékukban áll Zilahon is helyi szervezetet megalakítani.

A társaság horizontálisan szervezett. Ez azt jelenti, hogy minden helyi szervezet önállóan fejti ki tevékenységét a helyi igények és lehetőségek figyelembevételével, az alapszabályzatban foglalt célkitűzések megvalósítása érdekében. Munkájukban az országos vezetőség, mely jelenleg elnökből, valamint négy alelnökből áll, a lehetőségekhez képest természetesen igyekszik mindenben segítségükre lenni.

Az országos vezetőség saját tulajdonú székházzal rendelkezik, melyet a 2001-2002-es év folyamán előadóteremmel bővített. Itt helyet kapott egy irodahelyiség, egy tanácskozóterem és egy könyvtárszoba (plusz teakonyha, fürdőszoba, pince, kamra). A székházat 1998. január 24-én a helyi szervezetek képviselői, a hazai és magyarországi meghívottak jelenlétében avatták fel. 1998 áprilisától ügyvezető titkárt alkalmaztak, akinek a munkája láthatóan hozzájárult a társaság tevékenységének fellendítéséhez. A munka volumenének növekedése következtében 1999 áprilisától még egy négyórás munkaidejű könyvtáros, 2001 decemberétől egy titkár alkalmazására is sor került. Elkezdték a pincehelyiség kialakítását ifjúsági klub számára. Jelenleg teljes infrastruktúra áll az alkalmazottak, a tisztségviselők, valamint a rendezvények szervezői rendelkezésére (telefon, számítógépek, nyomtatók, fóliavetítő, videó, televízió stb.).

Saját székházában, az állandó alkalmazottakkal, kedvező feltételek jöttek létre tevékenységük minőségi és mennyiségi feljavításához. Úgy tűnik, hogy a társaság az utóbbi két évben elhelyezkedett a romániai magyar közösség legerősebb civil szervezetei között. Ehhez hozzájárultak sikeres rendezvényei, főleg a hagyományossá vált vándorgyűlések, továbbá a fontosabb gazdasági rendezvényeken való részvétel, valamint a most már ötödik éve negyedévenként rendszeresen megjelenő és újabban tematikussá vált Közgazdász Fórum megjelentetése és ennek fokozatos fejlődése.

Nézze meg képeinket: 

Hozzászólások
 • Csak regisztrált felhasználók írhatnak hozzászólást!
 

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
Hirdetés

Eseménynaptár

Hamarosan

Nincs esemény

Önök írták

Szennyes-teregetés 2013. december 05. csütörtök, 15:45
Írta: hon hunor

Megbotránkozva olvastam minap a Háromszékben Kádár Gyula polgártársam álláspontját városi tanácsunk ama bölcs határozatával kapcsolatosan, mely szerint városunk területén tilos lett a nyilvános ruhaszárítás.

Bővebben » Olvasói hírek »

Önök küldték

Csíksomlyó 2010 május 22 Búcsú   A Szentmise
Csíksomlyó 2010 május 22 Búcsú A Szentmise
Küldő: Dezsö János
Az önök képgalériája »
Médiapartnerek:
Háromszék
preload preload preload preload